Makroner med suksesskrem

Det er påske, og hva passer vel bedre enn gule makroner med gul krem? Selv har jeg ikke prøvd suksesskrem i makroner før, men det skal sannelig brukes igjen! Ønsker du noe søtt til kaffen eller til kveldskos så er disse makronene å anbefale. MMMmm! Påskestemning!  Trenger du litt tips før du lager makroner så ta en titt >her for enkle tips på veien, og se en liten video av hvordan jeg lager makroner >her.

 

Ingredienser:
(Oppskriften er litt større enn makronrøren jeg vanligvis lager.
 Her får du ca 30 makroner)

Makroner:

150 g mandelmel
150 g melis
55 g eggehvite

150 g sukker (til sukkerlake)
0,35 dl vann (til sukkerlake)

55 g eggehvite (til marengs)
Et par klyper sukker (til marengs)

Suksesskrem:

4 eggeplommer
100 g sukker
1 dl kremfløte
1 vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
80-90 g romtemperert meierismør

Slik gjør du:

Makroner:

1. Bland sammen mandelmel og melis, sikt det deretter over i en annen bolle. Fjern eventuelle store klumper.
2. Skill eggeplomme og eggehvite (viktig at det ikke kommer noe eggeplomme med hviten), og bland godt inn 55 g eggehvite i mandelrøren. Det er nå du kan tilsette ønsket farge på røren.
3. Pisk 55 g eggehvite (viktig at det ikke kommer noe eggeplomme med hviten) i en kjøkkenmaskin, og spe i litt sukker når marengsen begynner å tykne! (ikke mer enn en halv ts til sammen)
4. I mellomtiden: Kok opp 150 g sukker og 35 g vann i en kjele. Bruk termometer. Sukkerlaken skal bli 118 grader, men ikke mer enn 121 grader.
5. Når marengsen er godt pisket og sukkerlaken er varm, skru ned hastigheten på kjøkkenmaskinen, og hell i den varme sukkerlaken i marengsen. Skru deretter opp hastigheten og la det piske til marengsen er tykk, blank og romtemperert. Dette tar litt tid. Marengsen skal bli ganske stiv.

6. Rør inn 1/3 av marengsen inn i mandelrøren. Bland godt. Tilsett deretter resterende marengs og vend inn til du har en røre som er blank og som flyter bittelitt utover. (Rør heller litt for lite enn for mye!)
7. Ha røren i en sprøytepose med rund tipp, og sprøyt ut makroner på enten et stekepapir, silikonmatte eller en glassfibermatte. Makronene bør være på størrelse med en 5-kroning. 
8. Dunk stekebrettet i benken et par ganger til luftbobler er borte, og sett brettet til tørk i alt fra 15-  45 minutter.( er det varmt i rommet så tørker de raskere.)
9. Stek makronene i forvarmet ovn på 130 grader varmluft i 10-12 minutter( midterste rille eller neste nederste). Ikke åpne ovnen før mot slutten av steketiden. (Steketiden varierer fra ovn til ovn. )
10. Avkjøl makronene helt før du tar dem av stekematten.

Suksesskrem:

1. Tilsett eggeplommer, sukker, kremfløte og vaniljestang eller vaniljesukker i en kjele, og kok opp under omrøring. (Medium varme!)

2. La kremen koke til den tykner (ta vaniljestangen ut av kjelen når kremen tykner!).  Dette kan ta noen minutter før den blir tykk. (Følg med så det ikke blir eggerøre i stedet! )

3. La avkjøles i ca 5 minutter før du vender inn meierismør i terninger. (Viktig at kremen ikke er altfor varm før smøret tilsettes, men heller ikke så kaldt at smøret ikke blander seg inn.)

4. Sett i kjøleskap til det tykner og blir helt avkjølt, og hell deretter kremen over i en sprøytepose og sprøyt ut på makronene.

God påske!

– Mona

Makroner på 1-2-3

Her er en liten video hvor jeg viser hvordan jeg lager makroner. Håper den faller i smak! 

( klikk på tannhjulet og klikk på kvalitet, deretter 1080p for bedre kvalitet!)

 

Ønsker dere en grundigere fremgangsmåte på makroner, så klikk -> Her, hvor jeg har laget en steg for steg beskrivelse, samt noen ekstra gode tips på veien. 

om dere vil se lignende filmer i fremtiden, så gi meg gjerne en liten tilbakemelding!

– Mona

 

Pynt: Marengsroser

Marengs eller pikekyss, er veldig lett å få til, og du trenger bare to ingredienser!  Den kan spises alene eller brukes som tilbehør til kaker og is. Den kan lages i alle mulige farger og fasonger, så du kan tilpasse utseende etter hva slags type kake du skal lage! Jeg har på disse bildene satt på pinne slik at det blir lettere å sette den på kaken, og for å få litt høyde på pynten. 

Ingredienser:

4 eggehviter
200 g sukker

Gelefarge
( jeg bruker farge fra cacas)

Slik gjør du:

Sett ovnen på 140 grader varmluft.

1. Skill eggehvite og eggeplomme. ( Viktig at det ikke kommer noe eggeplomme i eggehviten!)
2. Pisk eggehvitene stive. Det skal bli så stivt at du kan snu bollen opp/ned. 
3. Tilsett deretter sukker i flere runder. Pisk på høy hastighet. 
4. Marengsen skal bli tykk og stiv, og den er ferdig når sukkeret er godt oppløst. Dette kan ta alt fra 5- 10 minutter.
5. Bruk sprøytepose med stjernetupp. Jeg bruker sprøytetipp 1M. Ønsker du farge så tilsett litt rundt kanten i en sprøytepose før marengsen tilsettes. Fyll posen med marengs, klem litt på posen for å blande litt av fargen( hvis du har farge i), og sprøyt runde roser på brettet. Start fra midten og sprøyt en sirkel rundt. ( Vanskelig å forklare, men prøv deg frem!) 
6. Skru ned varmen til 90 grader og stek marengsen tll den er lett og helt tørr. Dette kan ta alt fra 1- 1 1/2 time.. Når marengsen er ferdig, skru av ovnen og la marengsen forbli i ovnen til den er kald. Da unngår du at marengsen sprekker opp. Om de ikke er tørre når det har gått 1 1/2 time så er det ikke noe krise å la de stå litt lenger. De vil ikke bli brune, siden temperaturen er under 100 grader. 

Etter steking bør marengsen oppbevares i en lufttett boks. Den er holdbar i flere uker!

– Mona

Sjokoladekake med hvitt slør

Denne kaken ble laget i forbindelse med en 2-årsdag, Ikke 20 årsdag, som det kan se ut som, tydeligvis! haha.. Den kan også lages til andre anledninger ved å bare bytte ut litt av pynten. Kaken har en smakskombinasjon av melkesjokolade, karamell, SMIL og ostekrem, i tillegg er den pyntet med både makroner og marengs/ pikekyss farget blå. Er dette kaken til neste bursdag? Oppskriften på melkesjokoladekremen fikk jeg tilsendt av en venn, og den var jammen meg god også! 

Ingredienser:

Bunn:
400 g margarin
4,5 dl vann
8 ss kakao

5 dl hvitt sukker
4 dl brunt sukker
1 beger seterrømme
1dl kefir
9 dl hvetemel
1 ts salt
2 ts natron
2 ts vaniljesukker

4 egg

Melkesjokoladekrem:
250 g meierismør
200 gram melis
180 gram freia melkesjokolade
25 gram bakekakao
100 gram philadelphia kremost naturell
1/2 – 1 ts saft fra 1 sitron
1/2- 1 ts vaniljeessens

Karamell:
150 g sukker
6 ss vann
3 ss smør ( meierismør)
1,5 dl kremfløte
Et par klyper maldonsalt

Ostekrem: 
(Lages i to omganger. så du trenger dobbelt opp av det som står under + 3-4 ss kakao )
150 g meierismør (romtemperert)
300 g melis
1 vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
200 g philadelphia original

 

Slik gjør du:

Bunn:

1. Sett ovnen på 150 grader varmluft, og dekk to springformer på 24 cm med stekepapir.
2. Kok opp margarin, vann og kakao, og la avkjøles til ca 37- 40 grader.
3. Rør inn sukker, bland, deretter rør inn seterrømme, kefir, siktet hvetemel, salt, natron og vaniljesukker og bland godt. 
4. Visp lett egg i egen kopp, før du deretter tilsetter det i kakerøra. Bland inn. 
5. Stekes på midterste rille i ca 30 min hver for seg! Se an steketiden. Kan ta fra 25-30 min avhengig av ovn. Stikk en trepinne, fester det seg ikke røre på pinnen så er kaka ferdig! 

Melkesjokoladekrem:

1. Pisk opp smør, melis, vanilje og sitronsaft med en K-visp til kremen blir luftig og klumpfri.
2. I mellomtiden: Smelt melkesjokoladen over et vannbad. La avkjøles litt( men ikke så den blir stiv/ for kald!).
3. Tilsett kakao i smørblandingen, deretter melkesjokolade i en tynn stråle med maskinen på lav hastighet.
4. Skru deretter opp hastigheten og pisk til kremen blir jevn og fin.
5. Tilsett kremosten og bland inn, ikke pisk for lenge, kun til kremosten er godt blandet med smørkremen. Fyll i sprøytepose og sprøyt på kaken. 

Karamell:

Fremgangsmåte finner du HER

Ostekrem

OBS! Denne kremen lages i to omganger, ene omgangen med 3-4 ss kakao i tilegg som tilsettes samtidig med melisen. Denne skal være inni kaken, mens den originale kremen skal være utenpå.

Pisk opp smør med en K-visp til den blir myk og fluffy. Tilsett melis og vaniljesukker, og visp videre. Tilsett tilslutt philadelphiaost og pisk til kremen blir luftig og fin.

Tips! Skulle smøret være for kaldt slik at det klumper seg når melis og kremosten tilsettes, så sett bollen over et vannbad til bollen er varm slik at smøret blir mykere. Men ikke for lenge for da smelter smøret! Pisk deretter videre til kremen blir fløyelsmyk og fri for klumper.

Montere kaken:

Start med å dynke de to kakebunnene( jeg pleier å dynke med en blanding av kaffe, kakao og H-melk og litt melis), sprøyt (sprøytepose med rund tipp) deretter en kant med melkesjokoladekrem rundt første kakebunn, fyll med  ostekrem med litt kakao, og litt karamell og opphakket SMIL. Legg over neste kakebunn og gjenta. Dekk kaken med resten av sjokoladekremen, la stå et par timer kjølig før du dekker kaken med hvit ostekrem. Pynt med ønsket pynt. Jeg har pyntet med makroner, marengs(pikekyss) og et par “gelatinballonger”).

– Mona