Malin og Monas angry birds bursdagskake

Her kommer oppskriften på min og Malins angry birds bursdagskake fra i går. Selv syns vi den smakte veldig godt, med god balanse mellom syrlig ostekrem og søt sjokoladekjeksbunn. Ikke rart Sverre likte den så godt, det er jo tross alt hans oppskrift som er grunnoppskriften til ostekremen! Men denne er tilsatt mangobiter og saft av mango i tillegg!

Sverre Sætre:
“Frisk og god ostekrem, og bunnen var også god”

Maj-Britt Aagaard:
“Godt med mangobiter i”

Ingredienser:

Ostekrem:
3 gelatinplater
6-8 pasjonsfrukt (1 dl pure eller 1,5 dl saft)
250 g kremost naturell (tine)
150 g hvitt sukker
1/2 dl appelsinjuice
3 dl kremfløte
1 sitron
0,25dl saft av mango
Fryste mangobiter

Chocolate chip cookies:
225 g romtemperert meierismør
180 g hvitt sukker
180 g brunt sukker
2 egg
1 vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
330 g mel
1 ts natron
1 ts salt
200 g hakket melkesjokolade

Speilglasur:

4 plater gelatin
75 g vann
150 g sukker
1 ss  glukose
100 g søtet kondensert melk( nestle)
150 g hvit sjokolade

Spider web-effekt:
1 dl glukose
1 dl vann eller mer

Slik gjør du:

Ostekrem:

1. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i minst 5 minutter.
2. Skrap ut innholdet av pasjonsfruktene, kjør lett i kjøkkenmaskin( slik at væsken slipper frøene). Sil slik at du får 1 dl pure/saft.
3. Kjør kremost, sukker til en glatt masse i kjøkkenmaskin, tilsett saft av pasjonsfrukt og bland godt inn. 
4. Varm 1/2 dl appelsinjuice til kokepunktet( ikke koke!). Ta av platen, skvis ut vannet av gelatinen og la smelte inn i den varme juicen. 
5. Tilsett deretter appelsinjuicen i ostemassen og rør den godt inn.( kan bruke kjøkkenmaskin)
6. Pisk kremfløte til bløt(!) krem.
7. I mellomtiden: Smak til ostekremen med silt saft av mango( 0,25 dl) og litt saft av sitron (men ikke for mye da kremen kan skille seg).
8. Vend inn fløtekremen i ostemassen, og hell over i en kakering på 20-22 cm diameter avhengig av hvor tykk/stor du ønsker den i størrelse. Dytt ned ønsket mengde fryste mangobiter.( Disse hjelper kaken med å avkjøles raskere) * La det bli igjen litt plass, slik at du kan legge bunnen på toppen etterhvert.

Chocolate chip cookies:

I bolle 1:
1.  Bland sammen smør og hvitt sukker i en kjøkkenmaskin til det er godt blandet. Tilsett deretter det brune sukkeret og bland.
2. Tilsett 1 egg av gangen, og frøene av 1 vaniljestang.

I bolle 2:
3. Bland sammen mel, natron og 1 ts salt.

4. Hell melet i flere omganger i smørblandingen og bland godt. Tilsett tilslutt ønsket mengde opphakket sjokolade.
5. Lag en stor ring( lik størrelsen på kakeringen) med cookie på et stekepapir. Klem ned slik at bunnen blir ca 1 cm høy. 

Stekes på 190 grader varmluft  i ca 25-30 min. Se an steketiden. Når den begynner å bli litt fast i kantene, men fremdeles er myk i midten( ikke bløt) så er den ferdig. Den skal heller være litt for seig enn for tørr. 

Avkjøl kjeksbunnen før du legger den over ostekremen. 

Når kaken er kald: Vend kaken med kjeksbunnen ned før du tar av kakeringen

* Tips:
Det kan lønne seg å ha et flatt brett med bakepapir på før du legger kakeringen på og fyller med krem. 

Speilglasur:

1. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i minst 5 minutter.
2. Kok opp vann og sukker til 100 grader.
3. I mellomtiden: Hakk opp hvit sjokolade og legg i en stor glass- eller stålbolle.
4. Trekk kjelen med sukkerlake av platen, tilsett glukose og deretter kondensert melk i sukkerlaken. Skvis ut vannet av gelatinen og la smelte inn i den varme laken. Tøm deretter sukkerlaken over den hvite sjokoladen.
5. La stå ca 1 minutt før du blander godt sammen med en slikkepott i sirkelbevegelser.
6. Når det er godt blandet, tilsett et par skjeer titandioksid og bruk stavmikser og bland godt sammen( se an til den blir hvit, men ikke ha i for mye pulver.

Glasuren skal bli ca 30-35 grader før du kan helle den over kaken.(den skal tykne litt i konsistens)

Ønsker du spiderweb- effekt?
1. Varm opp 1 dl glukose med 1 dl vann. Bland sammen( kan godt hende du kan ha litt mer vann i hvis massen blir for tykk, skal være flytende.)
2. Bruk en spatel eller en bred kniv. Tøm litt væske over, og dra forsiktig lett over kaken etter speilglasuren er på og har fått satt seg litt først. Det krever litt teknikk for å få det bra, men etterhvert som du blir stødig på hånda så er det ikke så vanskelig som det ser ut, og resultatet er imponerende. 
 

Sett sammen kaken: 

Flytt kaken(kjeksbunn nederst) over på en rist med stekeplate under. Hell speilglasuren over, og la det renne godt av sidene. Ved ønskelig: lag spider-web effekt før du flytter kaken over til kakefatet. * 

Pynt kaken med ønsket pynt, og dekk til kakekanten enten med hakket hvit sjokolade eller med melonbiter. 

* Tips:
Pass på så du ikke lager bobler i glasuren når du rører med stavmikser. Hold derfor stavmikseren lavt i bollen.
Det kan lønne seg å bruke kakespade når du flytter kaken over fra et sted til et annet. 

– Mona

 

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg