Bringebærmousse på browniebunn


Utseende på denne kaken er definitivt ikke noe å skryte av! Som Maj- Britt sa; “Ser ut som en illustrasjon fra verdensrommet hvor to planeter møtes.” Jeg kunne ikke vært mer enig!

Selv om kaken ikke ble som jeg tenkte utseendemessig, så smakte den i hvert fall godt! Så her skal dere få oppskriften på kaken jeg bakte i onsdagens episode av kakekrigen. Regner med dere får en penere kake av den, enn hva jeg klarte på 90 minutter på skjermen!

Sverre Sætre:
“God bringebærsmak”

Maj-Britt Aagaard:
” Veldig intenst og frisk bringebærsmak på moussen sammen med glasuren”

Ingredienser:

Bringebærmousse:
4 gelatinplater
250g bringebærpurè/ saft lages av 550g bringebær( fryst, så opptinte)
190g sukker
80g vann
100g eggehvite
150g kremfløte

Browniebunn:
85 g meierismør
150 g dronningsjokolade 44%
50 g mørk kokesjokolade 70%
100 g hvitt sukker
50 g brunt sukker
1 ts vaniljeekstrakt
2 store egg( romtemperert)
35 g mel
100 g macadamianøtter
50 g hvit sjokolade
1 ts madonsalt

Speilglasur:
4 gelatinplater
75 g vann
1/2 ss glukose
150 g sukker
150 g hvit sjokolade
100 g søtet kondensert melk (nestle)
Rød gelefarge fra cacas

Bringebærdropsflak:
170 g sukker
1 dl lys sirup
½  dl vann
½ dl saft av bringebær
Mørk rosa Icingfarge/ gelefarge fra cacas

Gelegodteri: 
100 g tinte frosne bringebær
1,5 dl vann
250 g sukker + ekstra til å dyppe i
1 ss sitronsaft fra 1 sitron

Slik gjør du:

Mousse:

1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 min.
2. 250 g bringebærpurè lages av 550g tinte frosne bringebær, siles slik at frøene ikke blir med.
3. Kok opp 1/3 av bringebærpurèen, ta den av platen, skvis ut vannet av gelatinplatene og la de smelte i den varme pureen. Bland det så i resten av purèen og sett i kjøleskap med plast over. (Rør med jevne mellomrom)
4. Kok opp 170 g sukker og vann til 121 grader. Mens dette koker så pisker du de resterende 20 g sukker og eggehvitene til stiv marengs.
5. Hell sukkerlaken i marengsen, og pisk til den er kald.
6. Vei opp 120 g marengs og tilsett bringebærpurèen og bland godt.
7. Pisk fløte lett, og vend det litt etter litt i flere omganger i bringebærpurèen.
8. Fyll i ønsket former, og sett deretter kaldt til det er stivt.

Brownie:

1. Smelt smør i en kjele, og hakk opp mørk sjokolade i mellomtiden. Hell smør over sjokoladen og bland til det smelter. Tilsett både lyst og mørkt sukker og rør godt.
2. Tilsett 1 egg av gangen og rør i ca 1 minutt mellom hvert egg.
3. Tilsett mel og bland godt. Deretter rister du macadamianøtter og blander med browniemassen.
4. Hakk den hvite sjokoladen i terninger og tilsett tilslutt sammen med eventuelt vaniljeekstrakt.
5. Hell røra i bakeform, strø over litt maldonsalt og stek på 165 grader (varmluft) i 20-30 minutter.( se an steketiden! Skal være litt myk når du tar den ut av ovnen). Avkjøl. Skjær ut lik form som moussen, slik at bunnen passer under moussen.

Speilglasur:

1. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i minst 5 minutter.
2. Kok opp vann og sukker til 100 grader.
 I mellomtiden: Hakk opp hvit sjokolade og legg i en stor glass- eller stålbolle.
4. Trekk kjelen av platen, tilsett glukose og deretter tilsett kondensert melk i sukkerlaken. 
5. Skvis ut vannet av gelatinen og la smelte inn i den varme laken. Tøm deretter sukkerlaken over den hvite sjokoladen. La stå 1 minutt før du blander godt sammen med en slikkepott i sirkelbevegelser.
6. Når det er godt blandet, tilsett ønsket mengde gelefarge. Bland godt, enten med stavmikser (pass på så det ikke oppstår bobler i glasuren!) eller med slikkepott. Hell over kaken når temperaturen på glasuren er mellom 25 og 35 grader. Dra lett over med en spatel på overflaten for å unngå at det blir for tykt lag med glasur.Glaser moussen når glasuren begynner å tykne litt, rundt 30 grader.( bruk gjerne kaldt vannbad for å avkjøle) ( kaken bør være frossen)

Bringebærdropsflak:

1. Ha sukker, sirup og vann i en liten gryte, og la det løse seg opp på lav varme.
2. Når sukkeret er løst opp, skru opp varmen og la massen koke til 150 grader.
3.Ta så gryten av platen og tilsett ønsket smak og farge.  Avkjøles på aluminiumspapir i en form.
4. Når dropsen har blitt kaldere, legg det over på et bakepapir og avkjøl helt før du knekker opp i ønsket form.

Gelegodteri:

1. Legg gelatinplatene i bløt i ca 5 min. Kok opp vann og bringebær og jevn med en stavmikser. Sil av frøene slik at du sitter igjen med 1,25  dl saft.
2. Kok opp sukkeret sammen med væsken. Når sukkeret er oppløst, så sett til side. Klem ut vannet fra gelatinplatene og rør inn gelatinen i sukkerblandingen.
3. Dekk en form på ca 20×20 cm med aluminiumsfolie og hell massen over. Sett blandingen kaldt. Når blandingen er kaldt så kan du skjære ut ønsket former, og dyppe i sukker

– Mona

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg