Sjokolade og karamellbombe

Dette er en skikkelige kaloribombe, men for en sjokoladeelsker så er den en drøm! Denne kaken har jeg satt sammen selv. Den inneholder en saftig sjokoladebunn, karamellsaus, sjokoladekrem med hint av kaffe, mørk sjokolade-ganache, og tilslutt toppet med masse sjokolade! Jeg skal innrømme at jeg egentlig hadde tenkt til å ha en enda høyere kake, men den seila om i kjøleskapet siden jeg ikke lot kremen bli fast nok før jeg satte sammen kaka, så kaka så ut som et takras, haha! Endte med å fjerne ene kakebunnen, så i denne kaken er det to bunner( Du trenger bare å lage en langpanne og skjære ut formene). Kaken ble ikke så aller verst tilslutt til tross for takraset litt tidligere i dag!

Ingredienser:

Sjokoladebunn:
(langpanne 20×30 cm)

200 g margarin
2,25 dl vann
4 ss kakao

2,5 dl hvitt sukker
2 dl brunt sukker
1/2 beger seterrømme
1/2 dl kefir
4,5 dl hvetemel
1 ts salt
1 ts natron
1 ts vaniljesukker

2 egg

Salt karamell:
150 g sukker
6 ss vann
3 ss smør ( meierismør)
1,5 dl kremfløte
Et par klyper maldonsalt

Sjokoladesmørkrem
( til å trekke kaken)

200g meierismør ( romtemperert)
200 g melis
1 ts vaniljesukker
150 g dronningsjokolade
50 g 70% sjokolade
2 egg
Litt kaffe

Dynk til kake:
Kaffe blandet med litt fløte

Sjokoladeganache
( til å lage drypp-effekt)

100 g odense sjokolade
1 dl fløte
ca 20 g meierismør

Slik gjør du:

Kakebunn
1. Sett ovnen på 150 grader varmluft, og dekk en kakeform ( 20×30 cm) med stekepapir.
2. Kok opp margarin, vann og kakao, og la avkjøles til ca 37- 40 grader.
3. Rør inn sukker, bland, deretter rør inn seterrømme, kefir, siktet hvetemel, salt, natron og vaniljesukker og bland godt. 
4. Visp lett egg i egen kopp, før du deretter tilsetter det i kakerøra. Bland inn. 
5. Stekes i ca 20 min! Se an steketiden. Kan ta fra 17 til 25 min avhengig av ovn. Stikk en trepinne, fester det seg ikke røre på pinnen så er kaka ferdig! 

Karamell
1. Bland sammen sukker og vann i en kjele ( heller litt for stor kjele enn for liten.)
2. Kok opp uten å røre i massen. La koke til karamellen blir gylden brun. Ikke rør i kjelen. Heller vend på den.
3. Ha deretter i smør i terninger og rør godt. Hell deretter i fløten i flere omganger ( merk: fløten må være romtemperert!)
4. Rør inn salt og la småkoke i et par minutter. Sil karamellen og avkjøl.

Husk at karamellen blir litt hardere når den blir kald, så ikke kok den for lenge. Skulle den bli for hard før du bruker den, så varm den litt opp i en kjele før påføring på kaken.

Sjokolade-smørkrem
1. Pisk smør og melis til en lys og luftig krem. Kan ta noen minutter! Tilsett litt vaniljesukker.
2. I mellomtiden: Hakk opp sjokolade og smelt i vannbad( bolle over dampende vann, men ikke få vann i sjokoladen!)
3. Tilsett ett egg av gangen i smør og melisblandingen og bland godt. 
4. Hell sjokoladen i en tynn stråle i smørkremen og visp til det er godt blandet inn. 
5. Tilsett litt kaffe etter ønske. 

Sjokoladeganache
1. Kok opp fløte til kokepunktet.
2. I mellomtiden: Hakk opp sjokoladen og legg i en bolle.
3. Hell fløten i to omganger over sjokoladen. Bland i sirkelbevegelser med en ballongvisp for hånd. 
4. Tilsett smør i terninger og bland inn til det smelter inn i ganachen.
5. La avkjøles litt på benken før den brukes. 

Sette sammen kaken:
Start med å dynke de to kakebunnene, sprøyt (sprøytepose med rund tipp) deretter en kant med sjokoladekrem rundt første kakebunn, fyll med karamell, og legg over neste kakebunn. Dekk kaken med resten av sjokoladekremen. For å lage drypp-effekt. Hell “sjokoladesausen” over i en sprøytepose, klipp deretter et lite hull slik at du har kontroll på sausen når du heller den over kaken. Sprøyt litt rundt kanten, så renner det ned slik det skal. Det kan lønne seg at kaken har stått i kjøleskap et par timer først, så fester dråpene seg lettere langs kaken. Pynt kaken med sjokoladen du ønsker! 

– Mona

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg