Snickers-pavlova

De fleste har nok både sett og smakt den vanlige pavlovaen med marengsbunn, vaniljekrem og bær, men ønsker du å gjøre denne gode kaken enda mer spennende, så anbefaler jeg å lage en snickers-pavlova. Etter jeg smakte den i bursdagsselskap hos tante, så ble jeg helt forelsket. Kombinasjonen med den søte marengsen, salte karamellen og peanøtter, åh, rene godteriskålen! Oppskriften på salt karamell kommer fra siden til Ida Gran Jansen, mens bunnen har jeg fått oppskriften av fra tante. Jeg lagde bunnene kvelden før, og satte kaken sammen den samme dagen jeg serverte den. Skal love dere at denne kaken ble fort borte fra kakebordet i forrige selskap! 
 

Ingredienser:

Marengsbunn:
6 eggehviter ( romtemperert)
4 dl sukker
2 ts hvitvinseddik
1 ts maisennamel
1 ts vaniljesukker

Salt karamell:
150 g sukker
6 ss vann
3 ss smør ( meierismør)
1,5 dl kremfløte
Et par klyper maldonsalt

Ellers:
 ca 3 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
1 ss melis
Vaniljesukker
= piskes til krem ( ikke hardpisket krem!)

Revet dronningsjokolade

Ristet og saltede peanøtter

Slik gjør du:

Marengsbunn

1. Sett ovnen på 200 grader varmluft.
2. Dekk en stekeplate med bakepapir.
3. Start med å vispe eggehviter så stivt at du kan snu bollen på hodet.
4. Tilsett litt og litt hvitvinseddik av gangen mens vispen står på medium hastighet.
5. I en annen bolle: Bland sammen sukker, maisennamel og vaniljesukker. 
6. Sett maskinen med eggehviten på lav hastighet, tilsett sukkerblandingen litt og litt i flere omganger. Skru så opp hastigheten og la marengsen piske til sukkeret er helt oppløst og massen er blank og fast. 
7. Dekk en stekeplate, skru ned temperaturen på ovnen til 100 grader og sett inn marengsen. Stekes i ca 1 time. Skru av ovnen og la marengsen avkjøles i ovnen. ( Da unngår du at den sprekker i møte med temperaturen i rommet)
8. Del marengsen i to etterpå når den er avkjølt. ( Den skal stables) 

Salt karamell

1. Bland sammen sukker og vann i en kjele ( heller litt for stor kjele enn for liten.)
2. Kok opp uten å røre i massen. La koke til karamellen blir gylden brun. Ikke rør i kjelen. Heller vend på den.
3. Ha deretter i smør i terninger og rør godt. Hell deretter i fløten i flere omganger ( merk: fløten må være romtemperert!)
4. Rør inn salt og la småkoke i et par minutter. Sil karamellen og avkjøl

Husk at karamellen blir litt hardere når den blir kald, så ikke kok den for lenge. Skulle den bli for hard før du bruker den, så varm den litt opp i en kjele før påføring på kaken.

Sett sammen kaken ved å fylle et lag med krem, deretter ønsket mengde peanøtter og drypp over karamell og revet sjokolade. Legg over den andre delen med marengs og gjenta.

 

– Mona

1 kommentar
    1. Veldig bra og spennende innlegg
      fine bilder du har på bloggen din
      du skriver utrolig bra. fortsett med den gode jobben
      Kan du vær så snill ta en tur innom bloggen min :)? Legge igjen en kommentar?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg