Mango-ostekake med nøttebunn

 

Etter jeg oppdaget Sverre Sætres oppskrift på pasjonsfrukt-ostekake som er helt fantastisk, så har jeg eksperimentert og laget mine egne versjoner av kaken, og denne gangen har jeg brukt mango som hovedingrediens. Kaken passer perfekt om man ønsker en lettspiselig kake for eksempel etter en tung middag, og jeg kan love deg at gjestene dine vil bli imponert!

Ostekrem:
til kakering på 20cm

3 gelatinplater
150 g sukker
1/2 dl appelsinjuice
1,5 dl mangopurè (jeg bruker purè fra masala magic, kan kjøpes på meny)
250 g kremost (tine)
Saften av 1 sitron
3 dl kremfløte

Fryste mangobiter

Nøttebunn:

 225g mandler
150 g melis
180 g romtemperert eggehvite ( ca 6 egg)
75 g hvitt sukker
 

Speilglasur:
4 gelatinplater
75 g vann
1 ss glukose
150 g sukker
150 g hvit sjokolade
100 g søtet kondensert melk (nestle)

Slik gjør du:

Ostekrem:

1. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i minst 5 minutter.
2. Kjør kremost og sukker til en glatt masse i kjøkkenmaskin, tilsett deretter mangopurè og bland godt inn. 
4. Varm 1/2 dl appelsinjuice til kokepunktet (ikke koke!). Ta av platen, skvis ut vannet av gelatinen og la smelte inn i den varme juicen. 
5. Tilsett deretter appelsinjuicen i ostemassen og rør den godt inn. (kan bruke kjøkkenmaskin)
6. Pisk kremfløte til bløt(!) krem.(ikke pisk for mye, for det er her hele konsistensen på kremen avgjøres)
7. I mellomtiden: Smak til ostekremen med litt saft av sitron (men ikke for mye da kremen kan skille seg).
8. Vend inn fløtekremen i ostemassen, og hell over i en kakering på 20 cm diameter. Dytt ned ønsket mengde fryste mangobiter.(Disse hjelper kaken med å avkjøles raskere) Avkjøl i fryser.

* Tips:
Det kan lønne seg å ha et flatt brett med bakepapir på før du legger kakeringen på, samt plastbånd rundt kanten( ikke nødvendig) og fyller med krem. 

Nøttebunn:

1. Forvarm stekeovnen til 180 grader.
2. Kjør mandlene og melis i en blender/ hakker, la det være igjen noen mellomstore biter.
3. I mellomtiden: Pisk eggehvite og litt sukker til det begynner å skumme. Spe med litt og litt sukker til marengsen begynner å tykne og blir blank. Pisk til stiv marengs.
4. Vend mandelblandingen inn i marengsen med en slikkepott
5. Kle en stekepanne med bakepapir eller silikonmatte, og stryk røren utover ca 1,5 cm høy. 
6. Stek bunnen midt i ovnen i ca 20 min. (slipper bunnen bakepapiret så er den ferdig)

Avkjøl nøttebunnen før du legger den over ostekremen. 

Når kaken er kald: Vend kaken med nøttebunnen ned før du tar av kakeringen

Speilglasur:

1. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i minst 5 minutter.
2. Kok opp vann, glukose og sukker til 100 grader.
 I mellomtiden: Hakk opp hvit sjokolade og legg i en stor glass- eller stålbolle.
4. Trekk kjelen av platen og tilsett kondensert melk i sukkerlaken. 
5. Skvis ut vannet av gelatinen og la smelte inn i den varme sukkerlaken. Tøm deretter sukkerlaken over den hvite sjokoladen. La stå 1 minutt før du blander godt sammen med en slikkepott i sirkelbevegelser.
6. Når det er godt blandet, tilsett et par skjeer titandioksid og bruk stavmikser og bland godt sammen( se an til den blir hvit, men ikke ha i for mye pulver).

Pass på så du ikke får bobler i glasuren. Får du det så kan du dunke bollen et par ganger i benken, så pleier det meste av boblene å sprekke.
Glasuren skal bli ca 30 grader før du kan helle den over kaken.(den skal tykne litt i konsistens) Kaken må være fryst! 

           

Sett kaken på en rist eller på noe høyt som ikke treffer kantene, slik som på bildet over. Hell over glasuren og la det overflødige renne av før du flytter kaken over til kakefatet.

Dekk kantene med hakkede mandler eller hakket hvit sjokolade, og pynt kaken som ønskelig.

– Mona

 

2 kommentarer
    1. kan bunnen på denne kaken stekes i en rund form? hvor stor? funker 26 cm? vet du hvor lenge steke tiden vil være?

    2. Hilde: Ja, det går helt fint! nesten bedre å steke den i form. Vil tro at den har noen minutter mindre steketid, kanskje max 15 min. Varierer fra ovn til ovn, men se an steketiden mens den står i ovnen. Begynner den å bli sprø på toppen, så er den som regel ferdig. Bedre at den er litt understekt enn overstekt 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg