Hatt en dårlig dag så langt? Kan dette hjelpe?

Opplevd at tankene bare har flydd avgårde så fort du legger deg om kvelden? I går begynte jeg plutselig å lage et blogginnlegg i hodet.. Ja, nettopp dette innlegget.Typisk at når du bør legge deg tidlig, så kommer det masse ideer du kan få nytte av..


 

Siden det er sommer og dagene føles lengre, så er det mye man kan gjøre om starten på dagen ikke har vært like god som man først ønsket. Mange av disse rådene har fungert veldig bra for meg om jeg har hatt en dårlig morgen, eller bare rett og slett vært sliten og trøtt en dag. Kanskje dem hjelper deg også?

Gå deg en tur

Ingenting er så befriende som å slippe det du har av planer, og bare gå ut døren for å få litt frisk luft. Før var jeg ekstremt dårlig på å gå tur med hunden, men nå har det blitt en hverdagsrutine- og det er jo så herlig! Det hjelper også veldig mot hodepine, i tillegg får man trimmet kroppen litt. Jeg pleier noen ganger å gå en runde rundt barneskolen jeg gikk på. Hver gang jeg går langs boligfeltet der, så ser jeg alltid for meg fortiden da jeg og venninner gikk sammen hjem til dem etter skolen for å gjøre lekser sammen, eller for å se på stallgjengen og spise nudler.

Kontakt en gammel venn

Hva er vel mer koselig enn å ta opp igjen kontakten med en du ikke har snakket med på lenge? Tror alle ville satt pris på en uventet, men koselig samtale! Dere har sikkert masse gamle minner dere kan mimre over, eller kanskje dere kan avtale et møte for å lage nye? Selv har jeg ei bestevenninne som bor i Danmark for øyeblikket. Vi har hatt et avstandsvennskap siden ungdomsskolen (som vil si over 7 år!). Om jeg har en dårlig dag eller bare ønsker å snakke, så er hun bare en skype-telefon unna. Enklere er det ikke!

 ♥ Rydd/ oppdater klesskapet

Når sommeren er her er det ingen vits å la tykke bukser og store hettegensere ligge fremst i klesskapet. Kanskje mange av disse er utvasket og skulle blitt byttet ut snart etter en sliten vinter? Kan shortsen fra i fjor ha blitt litt liten etter noen runder i vaskemaskinen? Jeg har et enormt skap på rommet mitt. Den dekker så og si den ene langveggen. En skulle tro jeg kunne hatt hele Bik Bok i klesskapet, meeen jeg har en haug med klær (spesielt hettegensere) jeg ikke bruker så mye for tiden som okkuperer plassen. Til og med gulvet har blitt offer for klesskaoset.. Så nå har jeg fylt opp to pappesker med klær og sko slik at det skal bli plass til nye, flotte godbiter i skapet. DEN følelsen av å gå på shoppingtur med god samvittighet. Ingen kan komme her og si jeg ikke har plass i skapet etter et ordentlig ryddesjau.

En føler seg ofte så mye bedre etter å ha ryddet bort gamle klær og laget plass til nye, og hvertfall hvis du finner en skatt på butikken som du bare må ha med hjem. Nye klær gjør noe med en!

Ta en treningsøkt

Tenk hvor god følelse du får etter en treningsøkt. Da snakker jeg ikke om når du er stiv, støl og andpusten, men den gode følelsen av å ha rørt på kroppen. Frigjørelse av endorfiner eller lykkehormonene! Også kan du jo slappe av i sofaen med god samvittighet etterpå- det er jo det beste av det hele! 

Lag middag til familien/ kjæresten/ en venn

Er det noe jeg vet at familien setter pris på, så er det når de får servert hjemmelaget middag. For det første kan du lage akkurat hva du måtte ønske, og for det andre så får man jo en god følelse etterpå (hvertfall om de liker maten du lager, hehe) – Det får hvertfall jeg. Nå som det er så fint vær( eller har vært) så er det jo perfekt for grilling. Inviter venner/ familie på en grillaften. Kjempekoselig!

♥ Rydd og vask rommet/ leiligheten

 Nyvasket og ryddet leilighet.. Hva er mer behagelig enn det? Lukten av nyvasket gulv og rene, fine overflater.. Humøret mitt blir alltid bedre etter jeg har tatt en husvask! Og man kan jo også se på dette som en treningsøkt. Du forbrenner jo ved å vaske gulvet, strekke deg hit og dit mens du rydder, eller når du vasker bort brødsmulene fra kjøkkenbenken. Dessuten er det jo også veldig deilig å legge seg i en nyoppredd seng hvor puta og dyna har fått luftet seg i flere timer først!

Inviter venner på besøk/ dra på besøk

 Hva er mer koselig enn å spontant besøke en venn eller invitere dem på besøk til deg? Det er noe mange av oss er altfor dårlige til. Alt skal skje gjennom teknologi for tiden. Om man ser ansiktet til en venn så er det gjennom snapchat eller bilder på facebook.. Det er trist hvor innelukket vi blir, og derfor er det ekstremt koselig å gjøre det på “gamlemåten” å faktisk uhøytidelig besøke vennen. Det er ekstra gøy å gjøre ting sammen med andre!

Unn deg velvære

Ta deg råd til en frisørtime for å friske opp håret, kanskje til og med endre hårfrisyre? Det kan hjelpe deg med å se deg selv på en bedre måte. I vår brukte jeg litt ekstra penger på å stripe og klippe håret, og jeg må si det er veldig deilig med litt lysere hår nå ved sommertider.

Du kan bestille deg spatime for deg alene, eller kanskje med en venn? Ofte får man ikke spatimen på dagen, men da har du noe godt å se frem til og glede deg til! Et billigere alternativ er å ha spadag hjemme. Ta ansiktsmaske, fotbad og det som følger med. Friske jordbær og smeltet sjokolade som snacks så har du det ulitmate spaet.  Trenger ikke å være dyrt å ta vare på seg selv!

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg