Monas beste

- 1 ss kaker og fristelser / 1 ts interiør -
 • 31.01.2012
 • Vask sminkekostene dine!

   

  Jeg skal innrømme at jeg ikke er så flink til å vaske sminkekostene mine. Jeg vasker de en gang i måneden, men de bør helst vaskes èn gang i uka. Ved å vaske kostene jevnlig vil du unngå at kostene blir en bakteriebombe. Kostene blir i stedet rene og gir et mye bedre resultat ved bruk. Jeg skal starte å vaske kostene hvertfall annenhver uke og anbefaler dere som ikke gjør det, å gjøre det samme. 


  Noen av mine sminkekoster 

  såpe for koster, fra bareMinerals, fås kjøpt HER

  vasker de nøye, viktigviktig. haha

  Jeg pleier å vaske de på kvelden, og legge de på et hånkle til morgen etter. Da er de som regel tørre igjen.

  De blir myke og gode, som om de skulle vært helt nye!

  Vasker du sminkekostene dine ofte?

  - Mona

 • 26.01.2012
 • TIPS FOR Å SPARE OG TJENE PENGER

  I grunn litt snålt at jeg velger å gi tips til hvordan du kan spare og tjene penger. Jeg sløser penger hele tiden, og skammer meg over det. Men nå er det full skjerpings slik at jeg får spart opp etter billappen. ( uteklærne jeg skal handle for noen tusen i helga er unntak, ehe) Selv om pengene fort blir borte, så har jeg jo klart å skrape de sammen på ulike måter før bruk. Må bare klare å beholde de for en gangs skyld. Noen tips, here we go! 

  Skaff deg jobb
  Selv om du kanskje går på skole, så er det mulig å ha en jobb i tillegg som ekstrahjelp. Det er selvfølgelig ikke alle steder hvor de har behov for ekstrahjelp, og duu kanskje må være over 18 år for å jobbe. Men ved å søke på ulike steder å jobbe, så har du hvertfall gjort et forsøk. Jeg merker at selv om jeg ofte har utrolig dårlig innstilling før jeg drar på jobb siden det har tatt mye av fritiden min, så er jeg veldig glad for at jeg har jobb. Tjene mine egne penger! - og for ikke å glemme: Du får et innblikk i hvordan arbeidslivet er.

  Sparekonto
  Opprett en sparekonto som du disponerer. Sett inn penger på sparekonto hver måned etter du har fått lønning( om du har jobb). Jeg prøver å sette inn halvparten av lønninga mi på sparekontoen hver måned slik at jeg minsker sjansen for å sløse de bort ved å ha de lett tilgjengelig på bankkortet. Har allerede spart inn noen tusen, men har en lang vei igjen til målet..


  pengene jeg har brukt på førerkortet skal blant annet spares opp igjen der.

  Sparebøsse
  Finn en glassboks(?) eller en sparebøsse og legg av en sum småpenger hver dag over en periode. Jeg bruker denne metoden selv, og har på en liten stund spart inn over 500 kr, og dette bare av småpenger. Legg av for eksempel 20 kr hver dag i en måned. Da har du spart inn 600 kr. 

  Ta på deg oppdrag
  Om du har småsøsken, søskenbarn eller vet om foreldre som trenger barnevakt i ny og ne eller husvask, så vis at du er tilgjengelig til å hjelpe, og gjør en god jobb. Blir de fornøyde, så skal du ikke se bort i fra at du får litt ekstra tips som takk for hjelpen.

  Selg det du ikke bruker
  Har du klær eller andre ting du ikke bruker, så selg det. Legg det for eksempel ut på finn.no, annonse i avisen eller lag en salgsblogg. Hvorfor beholde klær og ting du ikke bruker når du kan selge det og få penger for det?

   Da skapet faller sammen, er det kanskje et tegn på for mye klær.. eller? 

  Ta med egen matpakke
  I stedet for å handle mat i kantina hver dag, så bruk heller litt ekstra tid på å smøre matpakke. Jeg tør ikke å tenke på hvor mye penger jeg har brukt i kantina til nå. Det er så mye billigere å ta med egen matpakke har jeg funnet ut! 

  Lag og selg
  Og om du virkelig er desperat etter å tjene inn penger raskt, lag noe( mat/pynt etc.) og dra ut og selg. Jeg og en gruppe sang julesanger på butikker i julen for et par år siden til inntekt for skoletur med klassa ( ungdomsskolen) Vi fikk inn et par tusen etter å ha sunget noen timer. Ikke verst må jeg si!

  Noe du ikke burde gjøre når du nesten er i mål med å tjene inn de pengene du trenger er å tenke som meg " Ja, jeg kan vel bruke litt nå, så klarer jeg å spare det opp igjen. Da er jeg like langt som sist. Tar bare litt lenger tid." Fail. Jeg går på denne smellen hele tiden, og nå ligger jeg i underskudd fordi jeg bare måtte ha noe, som de uteklærne. høh. 

  Nå skal jeg spare penger! Ikke mer sløsing på meg fremover!!..

  Hva syns du om innlegget?
  Har du noen sparetips eller måter å tjener penger på?  

  - Mona

  Om meg

  Mona BL

  Jeg heter Mona og er 23 år. På denne siden deles alt fra oppskrifter på kaker og matretter jeg liker, samt alt annet jeg holder nær hjertet; som interiør og spennende ting som skjer i livet mitt. For meg er det å være på kjøkkenet å lage kaker og mat en måte å koble av på fra hverdagen og min mulighet til å være kreativ. Her kan jeg utforske alle mulige smaker og sette sammen det jeg vil, om det så blir vellykket eller ikke. Fra kaos til suksess, sies det.

  Søk i bloggen

  Kategorier


  INSTAGRAM
  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no