• 28.07.2013, 22:49

Urtespekket kalkunfilet med tzatziki

 • Categori: Mat

Må bare dele denne deilige middagen med dere. Det er som overskriften sier, Urtespekket kalkunfilet med tzatziki. Oppskriften finner dere HER.

 

- Mona

 • 23.07.2013, 23:02

Laks i limesaus

 • Categori: Mat

Lagde middag til familien før i dag med søskenbarnet mitt, Andrine. Det ble laks gratinert i limesaus. Mmm, andre gangen jeg lager det. Oppskrift hentet HER.( min litt forandret)


- Mona
 

 • 17.07.2013, 00:18

Ostefylt kylling til middag

 • Categori: Mat

Heihei. Sen blogging i dag også, men det kommer av at hele dagen har vært full av planer. Har fått så mye inspirasjon fra fotballfrue. Lagde ostefylt kylling med tilbehør, oppskrift HER. Smakte kjempegodt! 
 

- Mona

 

 • 14.07.2013, 19:15

Smoothie time

 • Categori: Mat

Var på en joggetur i stad. Veiene her oppe er rene helvette, men samtidig gode. Jeg klarte virkelig ikke hele runden- det gikk så mye opp og ned, og avsluttet med en skikkelig oppoverbakke. Så dette var uvant for jenta som til vanlig løper på tredemølle. haha... Skal ta enda en tur på den nye runden min neste søndag, så får vi se om både formen og motivasjoen er bedret til da!

Men sant skal sies at det var ufattelig deilig å være tilbake til huset etter runden. Vann og smoothie har aldri smakt bedre! Det smakte så godt. Prøvde ut en blanding av alt fra bringebær til blåbær og jordbær- mmm!

  

- Mona

 

 • 03.07.2013, 12:40

Blåbærsmoothie

 • Categori: Mat

Heihei! Har jobbet de siste dagene så har ikke hatt tid til å blogge, men i dag har jeg fri så da har jeg litt mer tid. Prøde meg på å lage blåbærsmoothie i stad, og jeg syns den ble veldig god. Selve blåbæren var kjempegod! Nå skal jeg se på pretty little liars mens jeg rydder rommet. Det ser ikke ut! - og har egentlig ikke sett bra ut siden før eksamen i starten av juni...

- Mona

 • 09.04.2013, 16:07

Kjøpt meg blender

 • Categori: Mat

Heisann! Skulle egentlig blogge i går, men rakk ikke. Jobbet med innlevering med Maria, var en tur i Hamar og handlet meg blender, og trente. Men, til blenderen. Har lenge sagt at jeg har ønsket meg det, slik at jeg kan lage herlige smoothier osv.. Og nå kjøpte jeg meg endelig en. Den er helt grei startblender, kostet 799,- Det viktigste er at jeg får smoothien min. Var jo i grunn derfor jeg kjøpte den! Måtte teste den i stad så lagde smoothie med fryst jordbær, banan og mild vaniljeyoghurt. Nam! - Mona

 • 07.04.2013, 20:37

Mattips: Havregryn, vaniljeyoghurt og banan

 • Categori: Mat

Heisann! Sitter for øyeblikket i senga med hårkur i håret og koser meg med mat og tv. Merket jeg ble ganske kjørt etter treningsøkten i dag, men det er i grunn bare godt. Skulle egentlig begynt på en innlevering som skal leveres om kun to dager! Stress! Men har enda ikke orket, vet jeg kommer til å angre på tirsdag når jeg sitter igjen med halve oppgaven å gjøre, og ikke har tid.

Men tenkte å komme med et lite sunt mattips. Altså havregryn blandet med mild vaniljeyoghurt og banan. Nam. Det er så godt! Skal forresten kjøpe meg blender i morgen, så da kommer det nok masse mat på bloggen, eller hvertfall herlige drikker. :)

- Mona

 • 26.03.2013, 20:30

Biff med stuede poteter og gratinerte grønnsaker

 • Categori: Mat

Byttet design i går om det er blitt lagt merke til. Var ikke fornøyd med det forrige, så nå mangler jeg bare header( som jeg ikke klarer å få i riktig str...enda.).

Men til overskriften. Har nettopp spist en herlig middag med familien. Indrefilet med stuede poteter, gratinerte grønnsaker med cottage cheese, og bernaisesaus og peppersaus. Nam. Nå skal vi bare slappe av resten av kvelden, så snakkes i morgen enten før eller etter trening.

- Mona

 • 11.02.2012, 18:16

Fransk pai

 • Categori: Mat

Skulle egentlig lage paien og poste denne for et par timer siden, men ble sittende foran tv'en og se united mot liverpool i stedet. 

Tenkte å vise dere en enkel oppskrift på fransk ost og skinkepai. Den smaker delicious!


QUICHE LORRAINE- fransk ost og skinkepai

Paideig:
3 dl hvetemel
100 g margarin
3-4 ss kaldt vann

Fyll:
4 egg
3 dl lettmelk
1/2 ts salt
1/2 krm pepper
100 g kokt skinke i biter
200g revet ost
litt hakket purreløk 
 

1. Paideig: Begynn med å ha melet i en bolle og smuldre margarinen i melet. Tilsett vannet og arbeid deigen raskt sammen.  La deigen hvile i kjøleskapet i minst 10 min. 


2. Fyll: Visp egg og melk lett sammen. Tilsett salt og pepper.


3. Tilsett ost, skinke og purreløk og bland sammen. 


4. Kjevle eller trykk ut deigjen i en paiform, prikk deigjen godt med gaffel.


5.
 Stek uten fyll i 10-15 min.


6. Hell på eggeblandingen, og stek paien til den er gyllen og eggemassen er stivnet, 20-30 min. 


8. Server med salat til. NAM!

 

- Mona

 • 07.03.2011, 15:52

Nye bolleland

 • Categori: Mat

I går lagde jeg og Trine boller med sjokolade. Hun overnattet fra i går til i dag siden vi var på Budor  med skolen idag. Vi skulle egentlig lage muffins til klassa(Trine sin idè), men lagde boller i stedet. Men så ble det slik at bollene våre ble så søte og gode at vi ikke ville gi de bort alikevel. Haha, vi er så snille! 


Dette er noe annet enn espaboller! ( bolleland liksom..)
 

Liker du boller?

 

- Mona

 


 

 

Forresten, ble litt overrasket i går. Fant ut at  bloggen min har blitt trukket ut som en av 10 blogger til månedens blogg av rundt 70 blogger. Trykk her for å se og kanskje stemme om du mener min blogg er verdt det. Er mange bra blogger med, så er nok vanskelig å slå de, men gøy å være med fordet!

 • 14.02.2011, 20:50

Vil du spise noe sunt?

 • Categori: Mat

Jeg og Trine har èn dag hver uke enten vært hos meg eller hos henne. Hver gang trener vi i rundt en time, og vi lager sunn mat fra bunnen av! Idag ble det til at vi lagde kyllingwok og tok litt yoga( film fra fitness). Wok'en ble kjempegod og anbefales å lage om du vil spise noe sunt!- Det ble kanskje litt mye sweet and sour, men det var jo grønnsaker der og! :)
Nam!  ♥

Liker du wok?

- Mona

 • 13.01.2010, 16:49

Oppskrift på Mona's spesial!

 • Categori: Mat

Haha, nå skal jeg gi dere en oppskrift på Mona's spesial' Det er oppskriften på sjokoladekaken jeg har laget flere ganger siden jeg gikk i 5.klasse. Jeg vet ikke helt hvor navnet Mona's spesial kom fra, men tror det var >Kari-Anne< som fant det på. Hun elsker sjokoladekaken min, et bevis på at den er god!Sånn ser kaka ut, men dere har vel sett en sjokoladekake før?


Et bevis på at kaka er spiselig.( Emilie på bildet forresten) :


Håper dere får bruk for oppskriften min.
Prates!

- Mona

Mona BL

21 år Hamar

Search

Bloggdesign

hits