Monas beste

- 1 ss kaker og fristelser / 1 ts interiør -
 • 28.07.2013
 • Urtespekket kalkunfilet med tzatziki

  Må bare dele denne deilige middagen med dere. Det er som overskriften sier, Urtespekket kalkunfilet med tzatziki. Oppskriften finner dere HER.

   

  - Mona

 • 23.07.2013
 • Laks i limesaus

  Lagde middag til familien før i dag med søskenbarnet mitt, Andrine. Det ble laks gratinert i limesaus. Mmm, andre gangen jeg lager det. Oppskrift hentet HER.( min litt forandret)


  - Mona
   

 • 17.07.2013
 • Ostefylt kylling til middag

  Heihei. Sen blogging i dag også, men det kommer av at hele dagen har vært full av planer. Har fått så mye inspirasjon fra fotballfrue. Lagde ostefylt kylling med tilbehør, oppskrift HER. Smakte kjempegodt! 
   

  - Mona

   

 • 14.07.2013
 • Smoothie time

  Var på en joggetur i stad. Veiene her oppe er rene helvette, men samtidig gode. Jeg klarte virkelig ikke hele runden- det gikk så mye opp og ned, og avsluttet med en skikkelig oppoverbakke. Så dette var uvant for jenta som til vanlig løper på tredemølle. haha... Skal ta enda en tur på den nye runden min neste søndag, så får vi se om både formen og motivasjoen er bedret til da!

  Men sant skal sies at det var ufattelig deilig å være tilbake til huset etter runden. Vann og smoothie har aldri smakt bedre! Det smakte så godt. Prøvde ut en blanding av alt fra bringebær til blåbær og jordbær- mmm!

      

  - Mona

   

 • 03.07.2013
 • Blåbærsmoothie

  Heihei! Har jobbet de siste dagene så har ikke hatt tid til å blogge, men i dag har jeg fri så da har jeg litt mer tid. Prøde meg på å lage blåbærsmoothie i stad, og jeg syns den ble veldig god. Selve blåbæren var kjempegod! Nå skal jeg se på pretty little liars mens jeg rydder rommet. Det ser ikke ut! - og har egentlig ikke sett bra ut siden før eksamen i starten av juni...

  - Mona

 • 09.04.2013
 • Kjøpt meg blender

  Heisann! Skulle egentlig blogge i går, men rakk ikke. Jobbet med innlevering med Maria, var en tur i Hamar og handlet meg blender, og trente. Men, til blenderen. Har lenge sagt at jeg har ønsket meg det, slik at jeg kan lage herlige smoothier osv.. Og nå kjøpte jeg meg endelig en. Den er helt grei startblender, kostet 799,- Det viktigste er at jeg får smoothien min. Var jo i grunn derfor jeg kjøpte den!   Måtte teste den i stad så lagde smoothie med fryst jordbær, banan og mild vaniljeyoghurt. Nam!   - Mona

 • 07.04.2013
 • Mattips: Havregryn, vaniljeyoghurt og banan

  Heisann! Sitter for øyeblikket i senga med hårkur i håret og koser meg med mat og tv. Merket jeg ble ganske kjørt etter treningsøkten i dag, men det er i grunn bare godt. Skulle egentlig begynt på en innlevering som skal leveres om kun to dager! Stress! Men har enda ikke orket, vet jeg kommer til å angre på tirsdag når jeg sitter igjen med halve oppgaven å gjøre, og ikke har tid.

  Men tenkte å komme med et lite sunt mattips. Altså havregryn blandet med mild vaniljeyoghurt og banan. Nam. Det er så godt! Skal forresten kjøpe meg blender i morgen, så da kommer det nok masse mat på bloggen, eller hvertfall herlige drikker. :)

  - Mona

 • 26.03.2013
 • Biff med stuede poteter og gratinerte grønnsaker

  Byttet design i går om det er blitt lagt merke til. Var ikke fornøyd med det forrige, så nå mangler jeg bare header( som jeg ikke klarer å få i riktig str...enda.).

  Men til overskriften. Har nettopp spist en herlig middag med familien. Indrefilet med stuede poteter, gratinerte grønnsaker med cottage cheese, og bernaisesaus og peppersaus. Nam. Nå skal vi bare slappe av resten av kvelden, så snakkes i morgen enten før eller etter trening.

  - Mona

 • 11.02.2012
 • Fransk pai

  Skulle egentlig lage paien og poste denne for et par timer siden, men ble sittende foran tv'en og se united mot liverpool i stedet. 

  Tenkte å vise dere en enkel oppskrift på fransk ost og skinkepai. Den smaker delicious!


  QUICHE LORRAINE- fransk ost og skinkepai

  Paideig:
  3 dl hvetemel
  100 g margarin
  3-4 ss kaldt vann

  Fyll:
  4 egg
  3 dl lettmelk
  1/2 ts salt
  1/2 krm pepper
  100 g kokt skinke i biter
  200g revet ost
  litt hakket purreløk 
   

  1. Paideig: Begynn med å ha melet i en bolle og smuldre margarinen i melet. Tilsett vannet og arbeid deigen raskt sammen.  La deigen hvile i kjøleskapet i minst 10 min. 


  2. Fyll: Visp egg og melk lett sammen. Tilsett salt og pepper.


  3. Tilsett ost, skinke og purreløk og bland sammen. 


  4. Kjevle eller trykk ut deigjen i en paiform, prikk deigjen godt med gaffel.


  5.
   Stek uten fyll i 10-15 min.


  6. Hell på eggeblandingen, og stek paien til den er gyllen og eggemassen er stivnet, 20-30 min. 


  8. Server med salat til. NAM!

   

  - Mona

 • 13.01.2010
 • Oppskrift på Mona's spesial!

  Haha, nå skal jeg gi dere en oppskrift på Mona's spesial' Det er oppskriften på sjokoladekaken jeg har laget flere ganger siden jeg gikk i 5.klasse. Jeg vet ikke helt hvor navnet Mona's spesial kom fra, men tror det var >Kari-Anne< som fant det på. Hun elsker sjokoladekaken min, et bevis på at den er god!  Sånn ser kaka ut, men dere har vel sett en sjokoladekake før?


  Et bevis på at kaka er spiselig.( Emilie på bildet forresten) :


  Håper dere får bruk for oppskriften min.
  Prates!

  - Mona

  Om meg

  Mona BL

  Jeg heter Mona og er 23 år. På denne siden deles alt fra oppskrifter på kaker og matretter jeg liker, samt alt annet jeg holder nær hjertet; som interiør og spennende ting som skjer i livet mitt. For meg er det å være på kjøkkenet å lage kaker og mat en måte å koble av på fra hverdagen og min mulighet til å være kreativ. Her kan jeg utforske alle mulige smaker og sette sammen det jeg vil, om det så blir vellykket eller ikke. Fra kaos til suksess, sies det.

  Søk i bloggen

  Kategorier


  INSTAGRAM
  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no