hits

Monas beste

- 1 ss kaker og fristelser / 1 ts interiør -
  • 09.12.2017
  • Hvit sjokoladedrøm

    Åh, som jeg elsker å eksperimentere på kjøkkenet! Denne kaken ble laget på forespørsel av ei klassevenninne til en bursdag i helgen. Kaken er satt sammen av to oppskrifter. Moussen har sitt opphav fra Trond Vardehaug, mens bunnen har jeg lagt ut tidligere her inne. Sammen ble dette en hvit sjokoladedrøm. Kaken inneholder både hvit sjokolade, bringebær og karamelliserte mandler. En perfekt kombinasjon spør du meg! 

    Ingredienser:

    Hvit sjokolademousse
    200g H-melk
    350g hvit sjokolade
    6 gelatinplater
    4 dl fløte
    1 vaniljestang
    Friske bringebær

    Kladdkake-bunn
    (springform 20 cm)

    100 g meierismør
    2 egg
    2,5 dl hvitt sukker
    1 ts vaniljesukker
    2,5 dl hvetemel

    100 g frosne bær
    (jeg bruker bringebær og litt rips. )
    Karamelliserte nøtter ( fremgangsmåte: her)

    Speilglasur
    4 gelatinplater
    75 g vann
    1/2 ss glukose
    150 g sukker
    150 g hvit sjokolade
    100 g søtet kondensert melk (nestle)


    Slik gjør du:

    Mousse
    1. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i ca 5 minutter
    2. Kok opp melk til kokepunktet, og tilsett deretter den bløtlagte gelatinen
    3. Hakk opp hvit sjokolade og sett til side i en egen bolle ( helst stål eller glass)
    4. Hell over varm melk i den hvite sjokoladen. La stå 1 minutt før du rører forsiktig rundt med en slikkepott eller sleiv. ( Om den hvite sjokoladen ikke smelter skikkelig, sett bollen over en plate på lav temperatur til den smelter, rør hele tiden.)
    5. Pisk opp kremfløte til bløt(!) krem.
    6. Når melken med den hvite sjokoladen blir noe lunkent( ikke for varmt for da smelter kremen.. ) tilsett krem og vend inn.
    7. Hell i ønsket form, tilsett bringebær underveis, og la avkjøles i fryser til den stivner. ( Helst over natten)

    Fremgangsmåte på kladdkake-bunn, trykk: her  ( steketiden er omtrent det samme)

    Speilglasur

    1. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i minst 5 minutter.
    2. Kok opp vann og sukker til 100 grader.
     I mellomtiden: Hakk opp hvit sjokolade og legg i en stor glass- eller stålbolle.
    4. Trekk kjelen av platen, tilsett glukose og deretter tilsett kondensert melk i sukkerlaken. 
    5. Skvis ut vannet av gelatinen og la smelte inn i den varme laken. Tøm deretter sukkerlaken over den hvite sjokoladen. La stå 1 minutt før du blander godt sammen med en slikkepott i sirkelbevegelser.
    6. Når det er godt blandet, tilsett et par skjeer titandioksid og bruk stavmikser og bland godt sammen( se an til den blir hvit, men ikke ha i for mye pulver). Ønsker du to farger på glasuren? Hell for eksempel over litt av glasuren over i en annen bolle og tilsett ønsket farge og bland. Hell fargen deretter over tilbake i den hvite glasuren, men ikke bland, bare hell over kaken. 

    Pass på så du ikke får bobler i glasuren. Får du det så kan du dunke bollen et par ganger i benken, så pleier det meste av boblene å sprekke.
    Glasuren skal bli ca 30 grader før du kan helle den over kaken.(den skal tykne litt i konsistens) Kaken må være fryst! 

    Håper det smaker!

    - Mona

  • 18.11.2017
  • Gulrotcupcakes med sitron-ostekrem

            

    Men denne oppskriften på gulrotcupcakes er du alltid sikret en saftig kake. Denne oppskriften er nøye testet og prøvd slik at den blir akkurat slik jeg vil ha den. I min oppskrift har jeg brukt både sjokolade og ekstra krydder i selve kaken, og både sitronskall og sitronsaft i kremen. En sikker kake til alle anledninger! 

    Ingredienser:
    (ca 12 cupcakes)

    160 g mel
    1 ½  ts bakepulver
    ½ ts salt
    1,5 ts kanel
    ½ ts natron
    1 ts muskat
    ½ vaniljestang
    5 g fersk ingefær (kan sløyfes)
    115 g meierismør (romtemperert)
    225 g hvitt sukker
    2 store egg (romtemperert)
    ½  dl H-melk
    200 g gulrøtter
    50 g  gult eple (1 eple)
    25 g dronningsjokolade 44%

    Topping:

    150 g meierismør (romtemperert)
    350 g melis
    1 vaniljestang
    0,5 dl saft av 1 sitron
    Skall av 1 sitron
    300 g philadelphia original

    Slik gjør du:

    1. Pisk smør og sukker hvitt og fluffy i en kjøkkenmaskin. Ca 5 min.
    2. Sikt mel, bakepulver, salt, kanel, natron, muskat og vaniljesukker minst 2 ganger og sett til side.
    3. Sett kjøkkenmaskinen på lav hastighet og tilsett ett egg av gangen, miks egget til det er godt blandet, men ikke mer.
    4. Tilsett melblandingen og varm melk i to omganger til alt er godt blandet. Tilsett så revet (1/5 revet på grov, og resten finrevet) gulrot, revet (grovt) eple, finrevet ingefær og revet/hakket sjokolade, og vend inn.
    5. Legg ca en iskremskje av blandingen i hver cupcakeform og stek på midterste rille i ca 18 min. 

    Topping

    1. Ha alle ingredienser (utenom sitron) i en kjøkkenmaskin og visp godt til kremen er fyldig. Tilsett så finrevet sitronskall og visp på lav hastighet.
    2. Vend deretter inn ønsket mengde sitronsaft med slikkepott, men ikke for mye saft da kremen kan skille seg. 
    3. Sprøyt ut fine roser på cupcakene med sprøytepose og sprøytetipp (1M)

    - Mona

  • 09.11.2017
  • Mangomousse med pistasj-mandelbunn

    Denne gangen har jeg lekt meg på kjøkkenet med annen vri på kakeform og glasurmetode. Jeg elsker å eksperimentere, spesielt når resultatet blir slik jeg har sett for meg, eller i dette tilfelle- enda bedre!  Det må nevnes at i denne oppskriften har jeg brukt en stor "donut-form", men du kan fint bruke 15 eller 18 cm kakering. 

    Ingredienser:

    Pistasj- mandelbunn
    90g eggehviter ( eggehvite av 3 egg )
    2ts sukker
    120g siktet melis
    60g mandler
    60g pistasjer

    Mangomousse

    250 g mangopurè
    Saften av 1/2 sitron
    (jeg bruker purè fra masala magic, kan kjøpes på meny)
    3,5 plater gelatin
    100 g eggehvite
    20 g sukker
    2 ts gresk yoghurt

    80g vann (til sukkerlake)
    170 g sukker( til sukkerlake)

    150 g kremfløte
    Fryst mango
    Bjørnebær

    Speilglasur:
    4 gelatinplater
    75 g vann
    1/2 ss glukose
    150 g sukker
    150 g hvit sjokolade
    100 g søtet kondensert melk (nestle)

    Slik gjør du:

    Mandelbunn

    1.Kjør sammen mandler og pistasjer i en foodprosessor til alt er hakket i små biter, bland sammen med melis.
    2. Pisk eggehviter og sukker til lett marengs, ( konsistens rett under stiv marengs )
    3. Bland marengsen sammen med blandingen av nøtter og melis.
    4. Fyll massen i en springform 20 cm med bakepapir i bunnen. Stekes gylden på 160c i 18-20min.
    Det er viktig at bunnen ikke stekes for lenge da den tørker lett ut. Når bunnen slipper papiret og er lys gyllen under og på overflaten er den nok stekt.
    5. Avkjøl på rist

    Mousse

    1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 min.
    2. Kok opp 1/3 av purèen, ta den av platen, skvis ut vannet av gelatinplatene og la de smelte i den varme pureen. Bland det så i resten av purèen og sett i kjøleskap med plast over. (Rør med jevne mellomrom)
    4.Kok opp 170 g sukker og vann til 120 grader. Mens dette koker så pisker du 20 g sukker og eggehvitene til stiv marengs.
    5. Hell sukkerlaken i marengsen, og pisk til den er kald.
    6. Vei opp 120 g marengs og tilsett bærpurèen og gresk yoghurt, og bland godt.
    7. Pisk fløte lett, og vend det litt etter litt i flere omganger i bærpurèen.
    8.Hell i ønsket form, tilsett ønsket mengde fryste mangobiter og bjørnebær.  Sett deretter kaldt til det stivner.

    Resterende italiensk marengs fra oppskriften brukes til pynt.

    Speilglasur

    1. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i minst 5 minutter.
    2. Kok opp vann, glukose og sukker til 100 grader.
     I mellomtiden: Hakk opp hvit sjokolade og legg i en stor glass- eller stålbolle.
    4. Trekk kjelen av platen og tilsett kondensert melk i sukkerlaken. 
    5. Skvis ut vannet av gelatinen og la smelte inn i den varme sukkerlaken. Tøm deretter sukkerlaken over den hvite sjokoladen. La stå 1 minutt før du blander godt sammen med en slikkepott i sirkelbevegelser.
    6. Når det er godt blandet, tilsett et par skjeer titandioksid og bruk stavmikser og bland godt sammen( se an til den blir hvit, men ikke ha i for mye pulver). Ønsker du to farger på glasuren? Hell over litt av glasuren over i en annen bolle og tilsett ønsket farge og bland. Hell fargen deretter over tilbake i den hvite glasuren, men ikke bland, bare hell over kaken. 

    Pass på så du ikke får bobler i glasuren. Får du det så kan du dunke bollen et par ganger i benken, så pleier det meste av boblene å sprekke.
    Glasuren skal bli ca 30 grader før du kan helle den over kaken.(den skal tykne litt i konsistens) Kaken må være fryst! 

    Kaken kan pyntes med det du måtte ønske! Selv liker jeg å bruke sjokolade, makroner, ekte blomster og/eller marsipankuler. Kun fantasien setter grenser! Sjokolade-dekorasjonen er laget med temperert, hvit sjokolade og plastremse. Kan vise nærmere i eget innlegg om ønskelig!

    - Mona

  • 07.11.2017
  • Makroner fylt med dumlekrem

    Etter forespørsel av ei venninne, så ble det makroner med dumlekrem denne gangen. Hvis du liker det søtt, så liker du definitivt denne. Kremen er heller ikke så vanskelig å lage, den trenger bare litt kjærlighet så blir den perfekt! Fargen på makronene burde vel egentlig vært karamell-aktige, men i dette tilfelle hadde jeg lyst til å kjøre marmor-effekten, så da ble de visst rosa gitt!

    Makronrøre:
    (ca 15-20 makroner)

    100 g melis
    100 g mandelmel
    40 g eggehvite


    Italiensk marengs:
    40 g eggehvite(til marengs)
    1 ts sukker (til marengs)

    100 g sukker (til sukkerlake)
    30 g vann (til sukkerlake)

    Gelefarge eller pulverfarge til farging
    (jeg bruker gelefarge fra cacas)

    Dumlekrem:

    1 egg
    100 g melis
    50 g meierismør
    100 g lys kokesjokolade (minst 30% kakao)
    100 g dumle (veid uten papir, i underkant av en pose)

    Slik gjør du:

    Makroner:

    1. Bland sammen mandelmel og melis, sikt det deretter over i en annen bolle. Fjern eventuelle store klumper.
    2. Skill eggeplomme og eggehvite (viktig at det ikke kommer noe eggeplomme med hviten), og bland godt inn 40 g eggehvite i mandelrøren. Det er nå du kan tilsette ønsket farge på røren.
    3. Pisk 40 g eggehvite (viktig at det ikke kommer noe eggeplomme med hviten) i en kjøkkenmaskin, og spe i 1 ts sukker, litt når eggehviten begynner å skumme,  og litt når marengsen begynner å tykne! (ikke mer enn 1 ts til sammen)
    4. I mellomtiden: Kok opp 100 g sukker og 30 g vann i en kjele. Bruk termometer. Sukkerlaken skal bli 118 grader. 
    5. Når marengsen er godt pisket og sukkerlaken er varm, skru ned hastigheten på kjøkkenmaskinen, og hell i den varme sukkerlaken i marengsen. Skru deretter opp hastigheten og la det piske til marengsen er tykk, blank og romtemperert.
    6. Rør inn 1/3 av marengsen inn i mandelrøren. Bland godt. Tilsett deretter resterende marengs og vend inn til du har en røre som er blank og som flyter bittelitt utover. (Rør heller litt for lite enn for mye!)
    7. Ha røren i en sprøytepose med rund tipp, og sprøyt ut makroner på enten et stekepapir, silikonmatte eller en glassfibermatte. Makronene bør være på størrelse med en 5-kroning. 
    8. Dunk stekebrettet i benken et par ganger til luftbobler er borte, og sett brettet til tørk i opptil 45 minutter.( er det varmt i rommet så tørker de raskere.)
    9. Stek makronene i forvarmet ovn på 150 grader varmluft i 10-12 minutter( midterste rille eller neste nederste). Ikke åpne ovnen før mot slutten av steketiden. (Steketiden varierer fra ovn til ovn. )
    10. Avkjøl makronene helt før du tar dem av stekematten.  

    Dumlekrem:

    1. Pisk egg og melis til tykk eggedosis.
    2. Smelt smør i en kjele. Sett på lav varme og tilsett oppdelt kokesjokolade og dumlesjokolade. Rør til sjokoladen har løst seg opp, og avkjøl deretter blandinger litt. ( det kan hende sjokoladen skiller seg, men det endres når den blandes med eggedosisen)
    3. Tilsett sjokoladen i eggedosisen og pisk til kremen blir glatt og jevn. 
    4. Sett kremen i kjøleskap til den tykner, før du fyller en sprøytepose. 

    - Mona

  • 04.11.2017
  • Makroner fylt med salt karamell

      

    Disse makronene må bare prøves ut! Opphavet til denne oppskriften er fra Ida Gran Jansen, og etter å ha prøvd den ut og gjort noen justeringer, så har den definitivt blitt en ny makronfavoritt! Smaken av den salte karamellen er bare helt himmelsk god. Den salte smaken bare eksploderer i munnen. Tips rundt makronbaking har jeg samlet >her<.

     

    Makronrøre:
    (ca 15-20 makroner)

    100 g melis
    100 g mandelmel
    40 g eggehvite


    Italiensk marengs:
    40 g eggehvite(til marengs)
    1 ts sukker (til marengs)

    100 g sukker (til sukkerlake)
    30 g vann (til sukkerlake)

    Gelefarge eller pulverfarge til farging
    (jeg bruker gelefarge fra cacas)

    Salt karamell:

    150 g sukker
    75g smør ( meierismør)
    1,5 dl kremfløte
    Et par klyper maldonsalt​
     

    Slik gjør du:

    Makroner:

    1. Bland sammen mandelmel og melis, sikt det deretter over i en annen bolle. Fjern eventuelle store klumper.
    2. Skill eggeplomme og eggehvite (viktig at det ikke kommer noe eggeplomme med hviten), og bland godt inn 40 g eggehvite i mandelrøren. Det er nå du kan tilsette ønsket farge på røren.
    3. Pisk 40 g eggehvite (viktig at det ikke kommer noe eggeplomme med hviten) i en kjøkkenmaskin, og spe i 1 ts sukker, litt når eggehviten begynner å skumme,  og litt når marengsen begynner å tykne! (ikke mer enn 1 ts til sammen)
    4. I mellomtiden: Kok opp 100 g sukker og 30 g vann i en kjele. Bruk termometer. Sukkerlaken skal bli 118 grader. 
    5. Når marengsen er godt pisket og sukkerlaken er varm, skru ned hastigheten på kjøkkenmaskinen, og hell i den varme sukkerlaken i marengsen. Skru deretter opp hastigheten og la det piske til marengsen er tykk, blank og romtemperert.

    6. Rør inn 1/3 av marengsen inn i mandelrøren. Bland godt. Tilsett deretter resterende marengs og vend inn til du har en røre som er blank og som flyter bittelitt utover. (Rør heller litt for lite enn for mye!)
    7. Ha røren i en sprøytepose med rund tipp, og sprøyt ut makroner på enten et stekepapir, silikonmatte eller en glassfibermatte. Makronene bør være på størrelse med en 5-kroning. 
    8. Dunk stekebrettet i benken et par ganger til luftbobler er borte, og sett brettet til tørk i opptil 45 minutter.( er det varmt i rommet så tørker de raskere.)
    9. Stek makronene i forvarmet ovn på 150 grader varmluft i 10-12 minutter( midterste rille eller neste nederste). Ikke åpne ovnen før mot slutten av steketiden. (Steketiden varierer fra ovn til ovn. )
    10. Avkjøl makronene helt før du tar dem av stekematten.  

    Salt karamell:

    1. Smelt sukkeret i en stor kjele(sukkeret må ikke stå opp til kanten av kjelen!) på middels varme. Ikke rør i sukkeret før det smelter. Vend heller på kjelen.
    2. Når sukkeret har blitt gyllen karamell, ta kjelen av platen og tilsett romtemperert smør og rør til smøret smelter.( Smøret blander seg ikke helt inn i karamellen, men dette endrer seg når fløten kommer)
    3. Varm opp fløten i mikrobølgeovn til den er lunken, og tilsett deretter den varme fløten i karamellblandingen. Bland godt og sett deretter kjelen tilbake på platen og kok i 3-5 minutter mens du rører. ( ønsker du en stivere karamell så kok den et par minutter lenger,  men husk at karamellen stivner litt ekstra når den er blitt kald)
    4. Sil av eventuelle klumper, og smak til med et par klyper maldonsalt, avkjøl før bruk. Ha i en sprøytepose og fordel litt karamell på hver makron. ( jeg tar såvidt det er med maldonsalt over karamellen etter jeg har fordelt den i makronene, slik at den salte smaken kommer litt bedre frem.) 

    Makronene blir best om de får stå et døgn før de spises, slik at fyllet får "satt" seg i makronene. 

    - Mona

  • 02.11.2017
  • Enkel kladdkake med bær , hvit sjokolade og karamelliserte mandler

    Denne oppskriften må jeg bare dele med dere! Det er desidert den enkleste kaken jeg har laget i mitt liv, og den ser jo i tillegg så god ut! Opphavet til oppskriften er hentet fra Kristine Ilstad sin blogg, men jeg har gjort litt om på den og tilsatt både karamelliserte mandler og hvit sjokolade for å gi den det lille ekstra! Denne må bare prøves! 

    Ingredienser:

    200 g meierismør
    4 egg
    5 dl hvitt sukker
    2 ts vaniljesukker
    5 dl hvetemel

    300 g frosne bær
    (jeg bruker blanding av rips, blåbær, skogsbær og bringebær. )
    80-100 g hvit sjokolade


    Karamelliserte mandler
    100 g mandler
    60 g sukker
    20 g vann
    15 g meierismør
    Et par klyper maldonsalt

     

    Slik gjør du:

    Kakerøren:

    1. Smelt smør i en kjele
    2. Visp lett sammen egg og sukker. ( Ikke til eggedosis)
    3. Bland deretter inn det smeltede smøret.
    4. Sikt inn vaniljesukker og hvetemel. Rør til deigen blir klumpfri.( Den blir noe bløt i konsistensen)
    5. Legg bakepapir i en langpanne på 30x40 cm, og fyll med kakerøre. 
    6. Dryss over fryste bær og opphakket hvit sjokolade
    7. Stekes midt i ovnen på 170 grader ( over og undervarme) i 40-45 minutter. Du kan se på kaken når den begynner å bli ferdig. Den skal bli gylden i overflaten, skal være gjennomstekt, men samtidig være litt seig i konsistensen. Bedre å steke den for lite enn for mye! Alle ovner er forskjellige, så det kan hende kaken stekes raskere eller treigere enn angitt tid.

    Karamelliserte mandler:
    1. Tilsett sukker og vann i en stor stekepanne
    2. La det varmes opp på medium varme. (Husk å følge med underveis så sukkeret ikke svir seg!) I mellomtiden: Kutt smør i terninger. 
    3. Når sukkeret begynner å bli gyllent, ta pannen av platen, tilsett opphakkede mandler og bland. Tilsett så romtemperert smør i terninger og bland godt. Strø litt maldonsalt, og legg mandlene over på bakepapir til avkjøling.
    4. Når kaken er ferdig i ovnen, strø ønsket mengde mandler over kaken. 

    Kaken kan serveres alene, med vaniljesaus eller med et par kuler vaniljeis til!

    - Mona

  • 28.10.2017
  • Mango-ostekake med nøttebunn

     

    Etter jeg oppdaget Sverre Sætres oppskrift på pasjonsfrukt-ostekake som er helt fantastisk, så har jeg eksperimentert og laget mine egne versjoner av kaken, og denne gangen har jeg brukt mango som hovedingrediens. Kaken passer perfekt om man ønsker en lettspiselig kake for eksempel etter en tung middag, og jeg kan love deg at gjestene dine vil bli imponert!

    Ostekrem:
    til kakering på 20cm

    3 gelatinplater
    150 g sukker
    1/2 dl appelsinjuice
    1,5 dl mangopurè (jeg bruker purè fra masala magic, kan kjøpes på meny)
    250 g kremost (tine)
    Saften av 1 sitron
    3 dl kremfløte

    Fryste mangobiter

    Nøttebunn:

     225g mandler
    150 g melis
    180 g romtemperert eggehvite ( ca 6 egg)
    75 g hvitt sukker
     

    Speilglasur:
    4 gelatinplater
    75 g vann
    1 ss glukose
    150 g sukker
    150 g hvit sjokolade
    100 g søtet kondensert melk (nestle)

    Slik gjør du:

    Ostekrem:

    1. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i minst 5 minutter.
    2. Kjør kremost og sukker til en glatt masse i kjøkkenmaskin, tilsett deretter mangopurè og bland godt inn. 
    4. Varm 1/2 dl appelsinjuice til kokepunktet (ikke koke!). Ta av platen, skvis ut vannet av gelatinen og la smelte inn i den varme juicen. 
    5. Tilsett deretter appelsinjuicen i ostemassen og rør den godt inn. (kan bruke kjøkkenmaskin)
    6. Pisk kremfløte til bløt(!) krem.(ikke pisk for mye, for det er her hele konsistensen på kremen avgjøres)
    7. I mellomtiden: Smak til ostekremen med litt saft av sitron (men ikke for mye da kremen kan skille seg).
    8. Vend inn fløtekremen i ostemassen, og hell over i en kakering på 20 cm diameter. Dytt ned ønsket mengde fryste mangobiter.(Disse hjelper kaken med å avkjøles raskere) Avkjøl i fryser.

    * Tips:
    Det kan lønne seg å ha et flatt brett med bakepapir på før du legger kakeringen på, samt plastbånd rundt kanten( ikke nødvendig) og fyller med krem. 

    Nøttebunn:

    1. Forvarm stekeovnen til 180 grader.
    2. Kjør mandlene og melis i en blender/ hakker, la det være igjen noen mellomstore biter.
    3. I mellomtiden: Pisk eggehvite og litt sukker til det begynner å skumme. Spe med litt og litt sukker til marengsen begynner å tykne og blir blank. Pisk til stiv marengs.
    4. Vend mandelblandingen inn i marengsen med en slikkepott
    5. Kle en stekepanne med bakepapir eller silikonmatte, og stryk røren utover ca 1,5 cm høy. 
    6. Stek bunnen midt i ovnen i ca 20 min. (slipper bunnen bakepapiret så er den ferdig)

    Avkjøl nøttebunnen før du legger den over ostekremen. 

    Når kaken er kald: Vend kaken med nøttebunnen ned før du tar av kakeringen

    Speilglasur:

    1. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i minst 5 minutter.
    2. Kok opp vann, glukose og sukker til 100 grader.
     I mellomtiden: Hakk opp hvit sjokolade og legg i en stor glass- eller stålbolle.
    4. Trekk kjelen av platen og tilsett kondensert melk i sukkerlaken. 
    5. Skvis ut vannet av gelatinen og la smelte inn i den varme sukkerlaken. Tøm deretter sukkerlaken over den hvite sjokoladen. La stå 1 minutt før du blander godt sammen med en slikkepott i sirkelbevegelser.
    6. Når det er godt blandet, tilsett et par skjeer titandioksid og bruk stavmikser og bland godt sammen( se an til den blir hvit, men ikke ha i for mye pulver).

    Pass på så du ikke får bobler i glasuren. Får du det så kan du dunke bollen et par ganger i benken, så pleier det meste av boblene å sprekke.
    Glasuren skal bli ca 30 grader før du kan helle den over kaken.(den skal tykne litt i konsistens) Kaken må være fryst! 

               

    Sett kaken på en rist eller på noe høyt som ikke treffer kantene, slik som på bildet over. Hell over glasuren og la det overflødige renne av før du flytter kaken over til kakefatet.

    Dekk kantene med hakkede mandler eller hakket hvit sjokolade, og pynt kaken som ønskelig.

    - Mona

     

    Om meg

    Mona BL

    Jeg heter Mona og er 23 år. På denne siden deles alt fra oppskrifter på kaker og matretter jeg liker, samt alt annet jeg holder nær hjertet; som interiør og spennende ting som skjer i livet mitt. For meg er det å være på kjøkkenet å lage kaker og mat en måte å koble av på fra hverdagen og min mulighet til å være kreativ. Her kan jeg utforske alle mulige smaker og sette sammen det jeg vil, om det så blir vellykket eller ikke. Fra kaos til suksess, sies det.

    Søk i bloggen

    Kategorier


    INSTAGRAM




    Bloggdesign

    Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no