hits

Monas beste

- 2 ss kaker og fristelser / 1 ts interir -
  • 07.06.2018
  • Sommerlig brkake

    Denne kaken fikk skinne i avisen forrige fredag. Jeg har satt sammen tidligere oppskrifter, men byttet ut brtype i moussen. Denne kan serveres med en skje vaniljeis, og du fr en sommerlig brkake som passer midt i blinken en varm sommerdag i juni. Den er ikke s veldig avansert heller, s lenge man flger oppskriften til punkt og prikke. 

    Ingredienser:
    (Kake p 20 cm.)

    Mandelbunn:

    130 g mandler
    120 g melis
    90 g eggehvite( ca 3 egg)
    2 ts sukker

    Mousse:
    4,5 gelatinplater
    250g brpure av fryst, tint skogsbrblanding
    190 g sukker
    80 g vann
    100 g eggehvite
    150 g kremflte

    Karamelliserte ntter:
    120 g sukker
    1/2 dl vann
    15 g meierismr
    120 g mandler
    Litt maldonsalt

     

    Slik gjr du:

    Mandelbunn:

    1. Kjr sammen mandler og melis i en foodprocessor. La det vre igjen litt biter av mandler.
    2. Pisk eggehviter og 2 ts sukker til ls marengs. ( konsistens som blt grt)
    3. Bland marengsen sammen med mandelblandingen.
    4. Fyll massen i en springform p 20 cm med bakepapir i bunn.
    5. Stekes gylden p 160 grader i 18-20 min. ( se an steketiden! Viktig at bunnen ikke stekes for lenge! Nr bunnen slipper papiret/ er lys gylden s er den ferdig)

    Mousse:
    1. Legg 4,5 gelatinplater i kaldt vann i minst 5 minutter.
    2. 250 g brpure lages av fryste, deretter tinte br som er kjrt i kjkkenmaskin eller en lett runde i blender fr det er silt nye. 
    3. Kok opp 1/3 av pureen, ta av platen og skvis ut vannet av gelatinen og la det smelte inn i pureen.  Bland s med resten av pureen og legg kaldt i kjleskap med plast over.
    4. Kok opp 170g sukker og 80 g vann til 120 grader.
    I mellomtiden: Mens dette koker, pisk opp 100 g eggehvite i en kjkkenmaskin og tilsett 20 g sukker, litt og litt til stiv marengs. 
    5. Nr sukkerlaken har ndd max temperatur, hell i en sakte strle inn i marengsen p lav varme. Skru opp hastigheten nr all sukkerlaken er tilsatt og visp til marengsen blir romtemperert/ kald. 
    6. Pisk opp 150 g kremflte til blt krem(!) ikke stivpisket, det delegger hele konsistensen p moussen.
    7. Vei opp 120 g marengs( legg resterende marengs i en sprytepose med nsket tipp til pynt), bland brpureen( nr den er avkjlt) inn i marengsen godt. Vend forsiktig inn med slikkepott. 

    8. Hell moussen over i en kakering p 20 cm diameter avhengig av hvor tykk/stor du nsker den i strrelse. * La det bli igjen litt plass, slik at du kan legge bunnen p toppen etterhvert.

    * Tips: Det kan lnne seg ha et flatt brett med bakepapir p fr du legger kakeringen p og fyller med krem. 

    Karamelliserte ntter:
    Ha bakepapir klart ved siden av. 

    1. I en stekepanne: Smelt sukker og vann til det blir lysebrunt og flytende( medium varme. ) M ikke tas av platen for tidlig, men heller ikke for sent!
    I mellomtiden: Hakk opp meierismr i terninger og sett til side. 
    2. Ta stekepannen av platen og tilsett mandlene. Bland raskt, tilsett smret, bland igjen og spre deretter nttene over p bakepapiret.
    3. Str over litt maldonsalt, og la avkjles fr du hakker opp i nsket strrelse. Nttene skal legges mellom bunn og mousse, og resten brukes til pynt.

    - Mona

  • 05.03.2018
  • Sjokoladekake med hvitt slr

    Denne kaken ble laget i forbindelse med en 2-rsdag, Ikke 20 rsdag, som det kan se ut som, tydeligvis! haha.. Den kan ogs lages til andre anledninger ved bare bytte ut litt av pynten. Kaken har en smakskombinasjon av melkesjokolade, karamell, SMIL og ostekrem, i tillegg er den pyntet med bde makroner og marengs/ pikekyss farget bl. Er dette kaken til neste bursdag? Oppskriften p melkesjokoladekremen fikk jeg tilsendt av en venn, og den var jammen meg god ogs! 

    Ingredienser:

    Bunn:
    400 g margarin
    4,5 dl vann
    8 ss kakao

    5 dl hvitt sukker
    4 dl brunt sukker
    1 beger seterrmme
    1dl kefir
    9 dl hvetemel
    1 ts salt
    2 ts natron
    2 ts vaniljesukker

    4 egg

    Melkesjokoladekrem:
    250 g meierismr
    200 gram melis
    180 gram freia melkesjokolade
    25 gram bakekakao
    100 gram philadelphia kremost naturell
    1/2 - 1 ts saft fra 1 sitron
    1/2- 1 ts vaniljeessens

    Karamell:
    150 g sukker
    6 ss vann
    3 ss smr ( meierismr)
    1,5 dl kremflte
    Et par klyper maldonsalt

    Ostekrem: 
    (Lages i to omganger. s du trenger dobbelt opp av det som str under + 3-4 ss kakao )
    150 g meierismr (romtemperert)
    300 g melis
    1 vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
    200 g philadelphia original

     

    Slik gjr du:

    Bunn:

    1. Sett ovnen p 150 grader varmluft, og dekk to springformer p 24 cm med stekepapir.
    2. Kok opp margarin, vann og kakao, og la avkjles til ca 37- 40 grader.
    3. Rr inn sukker, bland, deretter rr inn seterrmme, kefir, siktet hvetemel, salt, natron og vaniljesukker og bland godt. 
    4. Visp lett egg i egen kopp, fr du deretter tilsetter det i kakerra. Bland inn. 
    5. Stekes p midterste rille i ca 30 min hver for seg! Se an steketiden. Kan ta fra 25-30 min avhengig av ovn. Stikk en trepinne, fester det seg ikke rre p pinnen s er kaka ferdig! 

    Melkesjokoladekrem:

    1. Pisk opp smr, melis, vanilje og sitronsaft med en K-visp til kremen blir luftig og klumpfri.
    2. I mellomtiden: Smelt melkesjokoladen over et vannbad. La avkjles litt( men ikke s den blir stiv/ for kald!).
    3. Tilsett kakao i smrblandingen, deretter melkesjokolade i en tynn strle med maskinen p lav hastighet.
    4. Skru deretter opp hastigheten og pisk til kremen blir jevn og fin.
    5. Tilsett kremosten og bland inn, ikke pisk for lenge, kun til kremosten er godt blandet med smrkremen. Fyll i sprytepose og spryt p kaken. 

    Karamell:

    Fremgangsmte finner du HER

    Ostekrem

    OBS! Denne kremen lages i to omganger, ene omgangen med 3-4 ss kakao i tilegg som tilsettes samtidig med melisen. Denne skal vre inni kaken, mens den originale kremen skal vre utenp.

    Pisk opp smr med en K-visp til den blir myk og fluffy. Tilsett melis og vaniljesukker, og visp videre. Tilsett tilslutt philadelphiaost og pisk til kremen blir luftig og fin.

    Tips! Skulle smret vre for kaldt slik at det klumper seg nr melis og kremosten tilsettes, s sett bollen over et vannbad til bollen er varm slik at smret blir mykere. Men ikke for lenge for da smelter smret! Pisk deretter videre til kremen blir flyelsmyk og fri for klumper.

    Montere kaken:

    Start med dynke de to kakebunnene( jeg pleier dynke med en blanding av kaffe, kakao og H-melk og litt melis), spryt (sprytepose med rund tipp) deretter en kant med melkesjokoladekrem rundt frste kakebunn, fyll med  ostekrem med litt kakao, og litt karamell og opphakket SMIL. Legg over neste kakebunn og gjenta. Dekk kaken med resten av sjokoladekremen, la st et par timer kjlig fr du dekker kaken med hvit ostekrem. Pynt med nsket pynt. Jeg har pyntet med makroner, marengs(pikekyss) og et par "gelatinballonger").

    - Mona

  • 10.02.2018
  • Sjokolade og karamellbombe

    Dette er en skikkelige kaloribombe, men for en sjokoladeelsker s er den en drm! Denne kaken har jeg satt sammen selv. Den inneholder en saftig sjokoladebunn, karamellsaus, sjokoladekrem med hint av kaffe, mrk sjokolade-ganache, og tilslutt toppet med masse sjokolade! Jeg skal innrmme at jeg egentlig hadde tenkt til ha en enda hyere kake, men den seila om i kjleskapet siden jeg ikke lot kremen bli fast nok fr jeg satte sammen kaka, s kaka s ut som et takras, haha! Endte med fjerne ene kakebunnen, s i denne kaken er det to bunner( Du trenger bare lage en langpanne og skjre ut formene). Kaken ble ikke s aller verst tilslutt til tross for takraset litt tidligere i dag!

    Ingredienser:

    Sjokoladebunn:
    (langpanne 20x30 cm)

    200 g margarin
    2,25 dl vann
    4 ss kakao

    2,5 dl hvitt sukker
    2 dl brunt sukker
    1/2 beger seterrmme
    1/2 dl kefir
    4,5 dl hvetemel
    1 ts salt
    1 ts natron
    1 ts vaniljesukker

    2 egg

    Salt karamell:
    150 g sukker
    6 ss vann
    3 ss smr ( meierismr)
    1,5 dl kremflte
    Et par klyper maldonsalt

    Sjokoladesmrkrem
    ( til trekke kaken)

    200g meierismr ( romtemperert)
    200 g melis
    1 ts vaniljesukker
    150 g dronningsjokolade
    50 g 70% sjokolade
    2 egg
    Litt kaffe

    Dynk til kake:
    Kaffe blandet med litt flte

    Sjokoladeganache
    ( til lage drypp-effekt)

    100 g odense sjokolade
    1 dl flte
    ca 20 g meierismr

    Slik gjr du:

    Kakebunn
    1. Sett ovnen p 150 grader varmluft, og dekk en kakeform ( 20x30 cm) med stekepapir.
    2. Kok opp margarin, vann og kakao, og la avkjles til ca 37- 40 grader.
    3. Rr inn sukker, bland, deretter rr inn seterrmme, kefir, siktet hvetemel, salt, natron og vaniljesukker og bland godt. 
    4. Visp lett egg i egen kopp, fr du deretter tilsetter det i kakerra. Bland inn. 
    5. Stekes i ca 20 min! Se an steketiden. Kan ta fra 17 til 25 min avhengig av ovn. Stikk en trepinne, fester det seg ikke rre p pinnen s er kaka ferdig! 

    Karamell
    1. Bland sammen sukker og vann i en kjele ( heller litt for stor kjele enn for liten.)
    2. Kok opp uten rre i massen. La koke til karamellen blir gylden brun. Ikke rr i kjelen. Heller vend p den.
    3. Ha deretter i smr i terninger og rr godt. Hell deretter i flten i flere omganger ( merk: flten m vre romtemperert!)
    4. Rr inn salt og la smkoke i et par minutter. Sil karamellen og avkjl.

    Husk at karamellen blir litt hardere nr den blir kald, s ikke kok den for lenge. Skulle den bli for hard fr du bruker den, s varm den litt opp i en kjele fr pfring p kaken.

    Sjokolade-smrkrem
    1. Pisk smr og melis til en lys og luftig krem. Kan ta noen minutter! Tilsett litt vaniljesukker.
    2. I mellomtiden: Hakk opp sjokolade og smelt i vannbad( bolle over dampende vann, men ikke f vann i sjokoladen!)
    3. Tilsett ett egg av gangen i smr og melisblandingen og bland godt. 
    4. Hell sjokoladen i en tynn strle i smrkremen og visp til det er godt blandet inn. 
    5. Tilsett litt kaffe etter nske. 

    Sjokoladeganache
    1. Kok opp flte til kokepunktet.
    2. I mellomtiden: Hakk opp sjokoladen og legg i en bolle.
    3. Hell flten i to omganger over sjokoladen. Bland i sirkelbevegelser med en ballongvisp for hnd. 
    4. Tilsett smr i terninger og bland inn til det smelter inn i ganachen.
    5. La avkjles litt p benken fr den brukes. 

    Sette sammen kaken:
    Start med dynke de to kakebunnene, spryt (sprytepose med rund tipp) deretter en kant med sjokoladekrem rundt frste kakebunn, fyll med karamell, og legg over neste kakebunn. Dekk kaken med resten av sjokoladekremen. For lage drypp-effekt. Hell "sjokoladesausen" over i en sprytepose, klipp deretter et lite hull slik at du har kontroll p sausen nr du heller den over kaken. Spryt litt rundt kanten, s renner det ned slik det skal. Det kan lnne seg at kaken har sttt i kjleskap et par timer frst, s fester drpene seg lettere langs kaken. Pynt kaken med sjokoladen du nsker! 

    - Mona

  • 07.02.2018
  • Snickers-pavlova

    De fleste har nok bde sett og smakt den vanlige pavlovaen med marengsbunn, vaniljekrem og br, men nsker du gjre denne gode kaken enda mer spennende, s anbefaler jeg lage en snickers-pavlova. Etter jeg smakte den i bursdagsselskap hos tante, s ble jeg helt forelsket. Kombinasjonen med den ste marengsen, salte karamellen og peantter, h, rene godterisklen! Oppskriften p salt karamell kommer fra siden til Ida Gran Jansen, mens bunnen har jeg ftt oppskriften av fra tante. Jeg lagde bunnene kvelden fr, og satte kaken sammen den samme dagen jeg serverte den. Skal love dere at denne kaken ble fort borte fra kakebordet i forrige selskap! 
     

    Ingredienser:

    Marengsbunn:
    6 eggehviter ( romtemperert)
    4 dl sukker
    2 ts hvitvinseddik
    1 ts maisennamel
    1 ts vaniljesukker

    Salt karamell:
    150 g sukker
    6 ss vann
    3 ss smr ( meierismr)
    1,5 dl kremflte
    Et par klyper maldonsalt

    Ellers:
     ca 3 dl kremflte
    2 ts vaniljesukker
    1 ss melis
    Vaniljesukker
    = piskes til krem ( ikke hardpisket krem!)

    Revet dronningsjokolade

    Ristet og saltede peantter

    Slik gjr du:

    Marengsbunn

    1. Sett ovnen p 200 grader varmluft.
    2. Dekk en stekeplate med bakepapir.
    3. Start med vispe eggehviter s stivt at du kan snu bollen p hodet.
    4. Tilsett litt og litt hvitvinseddik av gangen mens vispen str p medium hastighet.
    5. I en annen bolle: Bland sammen sukker, maisennamel og vaniljesukker. 
    6. Sett maskinen med eggehviten p lav hastighet, tilsett sukkerblandingen litt og litt i flere omganger. Skru s opp hastigheten og la marengsen piske til sukkeret er helt opplst og massen er blank og fast. 
    7. Dekk en stekeplate, skru ned temperaturen p ovnen til 100 grader og sett inn marengsen. Stekes i ca 1 time. Skru av ovnen og la marengsen avkjles i ovnen. ( Da unngr du at den sprekker i mte med temperaturen i rommet)
    8. Del marengsen i to etterp nr den er avkjlt. ( Den skal stables) 

    Salt karamell

    1. Bland sammen sukker og vann i en kjele ( heller litt for stor kjele enn for liten.)
    2. Kok opp uten rre i massen. La koke til karamellen blir gylden brun. Ikke rr i kjelen. Heller vend p den.
    3. Ha deretter i smr i terninger og rr godt. Hell deretter i flten i flere omganger ( merk: flten m vre romtemperert!)
    4. Rr inn salt og la smkoke i et par minutter. Sil karamellen og avkjl

    Husk at karamellen blir litt hardere nr den blir kald, s ikke kok den for lenge. Skulle den bli for hard fr du bruker den, s varm den litt opp i en kjele fr pfring p kaken.

    Sett sammen kaken ved fylle et lag med krem, deretter nsket mengde peantter og drypp over karamell og revet sjokolade. Legg over den andre delen med marengs og gjenta.

     

    - Mona

  • 09.11.2017
  • Mangomousse med pistasj-mandelbunn

    Denne gangen har jeg lekt meg p kjkkenet med annen vri p kakeform og glasurmetode. Jeg elsker eksperimentere, spesielt nr resultatet blir slik jeg har sett for meg, eller i dette tilfelle- enda bedre!  Det m nevnes at i denne oppskriften har jeg brukt en stor "donut-form", men du kan fint bruke 15 eller 18 cm kakering. 

    Ingredienser:

    Pistasj- mandelbunn
    90g eggehviter ( eggehvite av 3 egg )
    2ts sukker
    120g siktet melis
    60g mandler
    60g pistasjer

    Mangomousse

    250 g mangopur
    Saften av 1/2 sitron
    (jeg bruker pur fra masala magic, kan kjpes p meny)
    3,5 plater gelatin
    100 g eggehvite
    20 g sukker
    2 ts gresk yoghurt

    80g vann (til sukkerlake)
    170 g sukker( til sukkerlake)

    150 g kremflte
    Fryst mango
    Bjrnebr

    Speilglasur:
    4 gelatinplater
    75 g vann
    1/2 ss glukose
    150 g sukker
    150 g hvit sjokolade
    100 g stet kondensert melk (nestle)

    Slik gjr du:

    Mandelbunn

    1.Kjr sammen mandler og pistasjer i en foodprosessor til alt er hakket i sm biter, bland sammen med melis.
    2. Pisk eggehviter og sukker til lett marengs, ( konsistens rett under stiv marengs )
    3. Bland marengsen sammen med blandingen av ntter og melis.
    4. Fyll massen i en springform 20 cm med bakepapir i bunnen. Stekes gylden p 160c i 18-20min.
    Det er viktig at bunnen ikke stekes for lenge da den trker lett ut. Nr bunnen slipper papiret og er lys gyllen under og p overflaten er den nok stekt.
    5. Avkjl p rist

    Mousse

    1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 min.
    2. Kok opp 1/3 av puren, ta den av platen, skvis ut vannet av gelatinplatene og la de smelte i den varme pureen. Bland det s i resten av puren og sett i kjleskap med plast over. (Rr med jevne mellomrom)
    4.Kok opp 170 g sukker og vann til 120 grader. Mens dette koker s pisker du 20 g sukker og eggehvitene til stiv marengs.
    5. Hell sukkerlaken i marengsen, og pisk til den er kald.
    6. Vei opp 120 g marengs og tilsett brpuren og gresk yoghurt, og bland godt.
    7. Pisk flte lett, og vend det litt etter litt i flere omganger i brpuren.
    8.Hell i nsket form, tilsett nsket mengde fryste mangobiter og bjrnebr.  Sett deretter kaldt til det stivner.

    Resterende italiensk marengs fra oppskriften brukes til pynt.

    Speilglasur

    1. Bltlegg gelatinplatene i kaldt vann i minst 5 minutter.
    2. Kok opp vann, glukose og sukker til 100 grader.
     I mellomtiden: Hakk opp hvit sjokolade og legg i en stor glass- eller stlbolle.
    4. Trekk kjelen av platen og tilsett kondensert melk i sukkerlaken. 
    5. Skvis ut vannet av gelatinen og la smelte inn i den varme sukkerlaken. Tm deretter sukkerlaken over den hvite sjokoladen. La st 1 minutt fr du blander godt sammen med en slikkepott i sirkelbevegelser.
    6. Nr det er godt blandet, tilsett et par skjeer titandioksid og bruk stavmikser og bland godt sammen( se an til den blir hvit, men ikke ha i for mye pulver). nsker du to farger p glasuren? Hell over litt av glasuren over i en annen bolle og tilsett nsket farge og bland. Hell fargen deretter over tilbake i den hvite glasuren, men ikke bland, bare hell over kaken. 

    Pass p s du ikke fr bobler i glasuren. Fr du det s kan du dunke bollen et par ganger i benken, s pleier det meste av boblene  sprekke.
    Glasuren skal bli ca 30 grader fr du kan helle den over kaken.(den skal tykne litt i konsistens) Kaken m vre fryst! 

    Kaken kan pyntes med det du mtte nske! Selv liker jeg bruke sjokolade, makroner, ekte blomster og/eller marsipankuler. Kun fantasien setter grenser! Sjokolade-dekorasjonen er laget med temperert, hvit sjokolade og plastremse. Kan vise nrmere i eget innlegg om nskelig!

    - Mona

  • 28.10.2017
  • Mango-ostekake med nttebunn

     

    Etter jeg oppdaget Sverre Stres oppskrift p pasjonsfrukt-ostekake som er helt fantastisk, s har jeg eksperimentert og laget mine egne versjoner av kaken, og denne gangen har jeg brukt mango som hovedingrediens. Kaken passer perfekt om man nsker en lettspiselig kake for eksempel etter en tung middag, og jeg kan love deg at gjestene dine vil bli imponert!

    Ostekrem:
    til kakering p 20cm

    3 gelatinplater
    150 g sukker
    1/2 dl appelsinjuice
    1,5 dl mangopur (jeg bruker pur fra masala magic, kan kjpes p meny)
    250 g kremost (tine)
    Saften av 1 sitron
    3 dl kremflte

    Fryste mangobiter

    Nttebunn:

     225g mandler
    150 g melis
    180 g romtemperert eggehvite ( ca 6 egg)
    75 g hvitt sukker
     

    Speilglasur:
    4 gelatinplater
    75 g vann
    1 ss glukose
    150 g sukker
    150 g hvit sjokolade
    100 g stet kondensert melk (nestle)

    Slik gjr du:

    Ostekrem:

    1. Bltlegg gelatinen i kaldt vann i minst 5 minutter.
    2. Kjr kremost og sukker til en glatt masse i kjkkenmaskin, tilsett deretter mangopur og bland godt inn. 
    4. Varm 1/2 dl appelsinjuice til kokepunktet (ikke koke!). Ta av platen, skvis ut vannet av gelatinen og la smelte inn i den varme juicen. 
    5. Tilsett deretter appelsinjuicen i ostemassen og rr den godt inn. (kan bruke kjkkenmaskin)
    6. Pisk kremflte til blt(!) krem.(ikke pisk for mye, for det er her hele konsistensen p kremen avgjres)
    7. I mellomtiden: Smak til ostekremen med litt saft av sitron (men ikke for mye da kremen kan skille seg).
    8. Vend inn fltekremen i ostemassen, og hell over i en kakering p 20 cm diameter. Dytt ned nsket mengde fryste mangobiter.(Disse hjelper kaken med avkjles raskere) Avkjl i fryser.

    * Tips:
    Det kan lnne seg ha et flatt brett med bakepapir p fr du legger kakeringen p, samt plastbnd rundt kanten( ikke ndvendig) og fyller med krem. 

    Nttebunn:

    1. Forvarm stekeovnen til 180 grader.
    2. Kjr mandlene og melis i en blender/ hakker, la det vre igjen noen mellomstore biter.
    3. I mellomtiden: Pisk eggehvite og litt sukker til det begynner skumme. Spe med litt og litt sukker til marengsen begynner tykne og blir blank. Pisk til stiv marengs.
    4. Vend mandelblandingen inn i marengsen med en slikkepott
    5. Kle en stekepanne med bakepapir eller silikonmatte, og stryk rren utover ca 1,5 cm hy. 
    6. Stek bunnen midt i ovnen i ca 20 min. (slipper bunnen bakepapiret s er den ferdig)

    Avkjl nttebunnen fr du legger den over ostekremen. 

    Nr kaken er kald: Vend kaken med nttebunnen ned fr du tar av kakeringen

    Speilglasur:

    1. Bltlegg gelatinplatene i kaldt vann i minst 5 minutter.
    2. Kok opp vann, glukose og sukker til 100 grader.
     I mellomtiden: Hakk opp hvit sjokolade og legg i en stor glass- eller stlbolle.
    4. Trekk kjelen av platen og tilsett kondensert melk i sukkerlaken. 
    5. Skvis ut vannet av gelatinen og la smelte inn i den varme sukkerlaken. Tm deretter sukkerlaken over den hvite sjokoladen. La st 1 minutt fr du blander godt sammen med en slikkepott i sirkelbevegelser.
    6. Nr det er godt blandet, tilsett et par skjeer titandioksid og bruk stavmikser og bland godt sammen( se an til den blir hvit, men ikke ha i for mye pulver).

    Pass p s du ikke fr bobler i glasuren. Fr du det s kan du dunke bollen et par ganger i benken, s pleier det meste av boblene  sprekke.
    Glasuren skal bli ca 30 grader fr du kan helle den over kaken.(den skal tykne litt i konsistens) Kaken m vre fryst! 

               

    Sett kaken p en rist eller p noe hyt som ikke treffer kantene, slik som p bildet over. Hell over glasuren og la det overfldige renne av fr du flytter kaken over til kakefatet.

    Dekk kantene med hakkede mandler eller hakket hvit sjokolade, og pynt kaken som nskelig.

    - Mona

     

    Om meg

    Mona BL

    Jeg heter Mona og er 24 r. Jeg kommer fra en liten bygd, Lten, som ligger litt utenfor Hamar. P denne bloggen deles alt fra oppskrifter p kaker og matretter jeg liker, samt alt annet jeg holder nr hjertet; som interir og spennende ting som skjer i livet mitt. For meg er det vre p kjkkenet lage kaker og mat en mte koble av p fra hverdagen og min mulighet til vre kreativ. Her kan jeg utforske alle mulige smaker og sette sammen det jeg vil, om det s blir vellykket eller ikke. Fra kaos til suksess, sies det. Flg gjerne siden min p facebook : Monas beste

    Sk i bloggen

    Kategorier


    INSTAGRAM




    Bloggdesign

    Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no