hits

Monas beste

- 2 ss kaker og fristelser / 1 ts interir -
  • 09.03.2018
  • Pynt: Marengsroser

    Marengs eller pikekyss, er veldig lett f til, og du trenger bare to ingredienser!  Den kan spises alene eller brukes som tilbehr til kaker og is. Den kan lages i alle mulige farger og fasonger, s du kan tilpasse utseende etter hva slags type kake du skal lage! Jeg har p disse bildene satt p pinne slik at det blir lettere sette den p kaken, og for f litt hyde p pynten. 

    Ingredienser:

    4 eggehviter
    200 g sukker

    Gelefarge
    ( jeg bruker farge fra cacas)

    Slik gjr du:

    Sett ovnen p 140 grader varmluft.

    1. Skill eggehvite og eggeplomme. ( Viktig at det ikke kommer noe eggeplomme i eggehviten!)
    2. Pisk eggehvitene stive. Det skal bli s stivt at du kan snu bollen opp/ned. 
    3. Tilsett deretter sukker i flere runder. Pisk p hy hastighet. 
    4. Marengsen skal bli tykk og stiv, og den er ferdig nr sukkeret er godt opplst. Dette kan ta alt fra 5- 10 minutter.
    5. Bruk sprytepose med stjernetupp. Jeg bruker sprytetipp 1M. nsker du farge s tilsett litt rundt kanten i en sprytepose fr marengsen tilsettes. Fyll posen med marengs, klem litt p posen for blande litt av fargen( hvis du har farge i), og spryt runde roser p brettet. Start fra midten og spryt en sirkel rundt. ( Vanskelig forklare, men prv deg frem!) 
    6. Skru ned varmen til 90 grader og stek marengsen tll den er lett og helt trr. Dette kan ta alt fra 1- 1 1/2 time.. Nr marengsen er ferdig, skru av ovnen og la marengsen forbli i ovnen til den er kald. Da unngr du at marengsen sprekker opp. Om de ikke er trre nr det har gtt 1 1/2 time s er det ikke noe krise la de st litt lenger. De vil ikke bli brune, siden temperaturen er under 100 grader. 

    Etter steking br marengsen oppbevares i en lufttett boks. Den er holdbar i flere uker!

    - Mona

    Om meg

    Mona BL

    Jeg heter Mona og er 24 r. Jeg kommer fra en liten bygd, Lten, som ligger litt utenfor Hamar. P denne bloggen deles alt fra oppskrifter p kaker og matretter jeg liker, samt alt annet jeg holder nr hjertet; som interir og spennende ting som skjer i livet mitt. For meg er det vre p kjkkenet lage kaker og mat en mte koble av p fra hverdagen og min mulighet til vre kreativ. Her kan jeg utforske alle mulige smaker og sette sammen det jeg vil, om det s blir vellykket eller ikke. Fra kaos til suksess, sies det. Flg gjerne siden min p facebook : Monas beste

    Sk i bloggen

    Kategorier


    INSTAGRAM




    Bloggdesign

    Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no