hits

Monas beste

- 2 ss kaker og fristelser / 1 ts interir -
  • 05.11.2017
  • Boller med biter av melkesjokolade

    Hva er vel bedre spise en sndagskveld enn ferske boller med sjokolade?! I dag fikk jeg og kjresten plutselig lyst p boller, s da var det bare ta turen til nrmeste sndagspne butikk for handle inn sjokolade og gjr! Opphavet til oppskriften er hentet fra May-Britt Aagrd sin side, men som alle de andre oppskriftene mine, s er ogs denne gjort sm endringer p , blant annet ekstra sjokolade og sukker. Den krever litt hevetid, men til gjengjeld fr du saftige og luftige sjokoladeboller!

    Ingredienser
    (20-25 boller)

    1 kg hvetemel
    200 g sukker
    1 pakke st trrgjr
    1 ts kardemomme
    En klype salt
    2 egg, lett pisket
    5 dl lunken melk ( 2 dl helmelk og 3 dl lettmelk)
    150 g romtemperert meierismr
    200 g melkesjokolade
    1 egg til pensling

    Slik gjr du:

    1. Bland sammen hvetemel, sukker,trrgjr, kardemomme og salt i en bolle (kjkkenmaskin).
    2. Varm opp melk til den blir lunken. Hell lunken melk og lettpisket egg i de trre ingrediensene. Bruk eltekrok p kjkkenmaskinen og elt deigen sakte i et par minutter til deigen har blandet seg. Skru deretter opp hastigheten p middels i ca 5 minutter s deigen fr eltet godt. 
    3. Tilsett s smr i terninger, litt etter litt slik at det eltes godt inn i deigen.
    4. Hakk opp melkesjokoladen i biter, og tilsett i deigen. Skru hastigheten p hy i 1 minutt s det blandes godt inn. 

    La deigen heve i ca 1 time p et lunt sted med hndkle eller plast over.

    5. Nr deigen har hevet. Del deigen i to deler, del deretter de to delene p nytt s du fr 4 hauger med deig. Rull deretter delene i plser, og del hver av dem i 6 sm deler. Rull hver del til boller. Fordel p 2 stekebrett kledd med bakepapir. La igjen heve i 30 minutter med et hndkle over. 
    6. Nr bollene har hevet ferdig. Pensle med lettpisket egg. 
    7. Stek midt i ovnen p 220 grader varmluft i 8-10 minutter. Se an steketiden! Nr bollene begynner bli gyldenbrune p toppen s er de som regel ferdig!

    La avkjle p rist. 

    - Mona

    Om meg

    Mona BL

    Jeg heter Mona og er 24 r. Jeg kommer fra en liten bygd, Lten, som ligger litt utenfor Hamar. P denne bloggen deles alt fra oppskrifter p kaker og matretter jeg liker, samt alt annet jeg holder nr hjertet; som interir og spennende ting som skjer i livet mitt. For meg er det vre p kjkkenet lage kaker og mat en mte koble av p fra hverdagen og min mulighet til vre kreativ. Her kan jeg utforske alle mulige smaker og sette sammen det jeg vil, om det s blir vellykket eller ikke. Fra kaos til suksess, sies det. Flg gjerne siden min p facebook : Monas beste

    Sk i bloggen

    Kategorier


    INSTAGRAM




    Bloggdesign

    Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no