hits

Monas beste

- 2 ss kaker og fristelser / 1 ts interiør -
 • 05.11.2017
 • Boller med biter av melkesjokolade

  Hva er vel bedre å spise en søndagskveld enn ferske boller med sjokolade?! I dag fikk jeg og kjæresten plutselig lyst på boller, så da var det bare å ta turen til nærmeste søndagsåpne butikk for å handle inn sjokolade og gjær! Opphavet til oppskriften er hentet fra May-Britt Aagård sin side, men som alle de andre oppskriftene mine, så er også denne gjort små endringer på , blant annet ekstra sjokolade og sukker. Den krever litt hevetid, men til gjengjeld får du saftige og luftige sjokoladeboller!

  Ingredienser
  (20-25 boller)

  1 kg hvetemel
  200 g sukker
  1 pakke søt tørrgjær
  1 ts kardemomme
  En klype salt
  2 egg, lett pisket
  5 dl lunken melk ( 2 dl helmelk og 3 dl lettmelk)
  150 g romtemperert meierismør
  200 g melkesjokolade
  1 egg til pensling

  Slik gjør du:

  1. Bland sammen hvetemel, sukker,tørrgjær, kardemomme og salt i en bolle (kjøkkenmaskin).
  2. Varm opp melk til den blir lunken. Hell lunken melk og lettpisket egg i de tørre ingrediensene. Bruk eltekrok på kjøkkenmaskinen og elt deigen sakte i et par minutter til deigen har blandet seg. Skru deretter opp hastigheten på middels i ca 5 minutter så deigen får eltet godt. 
  3. Tilsett så smør i terninger, litt etter litt slik at det eltes godt inn i deigen.
  4. Hakk opp melkesjokoladen i biter, og tilsett i deigen. Skru hastigheten på høy i 1 minutt så det blandes godt inn. 

  La deigen heve i ca 1 time på et lunt sted med håndkle eller plast over.

  5. Når deigen har hevet. Del deigen i to deler, del deretter de to delene på nytt så du får 4 hauger med deig. Rull deretter delene i pølser, og del hver av dem i 6 små deler. Rull hver del til boller. Fordel på 2 stekebrett kledd med bakepapir. La igjen heve i 30 minutter med et håndkle over. 
  6. Når bollene har hevet ferdig. Pensle med lettpisket egg. 
  7. Stek midt i ovnen på 220 grader varmluft i 8-10 minutter. Se an steketiden! Når bollene begynner å bli gyldenbrune på toppen så er de som regel ferdig!

  La avkjøle på rist. 

  - Mona

  Om meg

  Mona BL

  Jeg heter Mona og er 24 år. Jeg kommer fra en liten bygd kalt Løten, som ligger litt utenfor Hamar. På denne bloggen deles alt fra oppskrifter på kaker og matretter jeg liker, samt alt annet jeg holder nær hjertet; som interiør og spennende ting som skjer i livet mitt. For meg er det å være på kjøkkenet å lage kaker og mat en måte å koble av på fra hverdagen og min mulighet til å være kreativ. Her kan jeg utforske alle mulige smaker og sette sammen det jeg vil, om det så blir vellykket eller ikke. Fra kaos til suksess, sies det. Følg gjerne siden min på facebook : Monas beste

  Søk i bloggen

  Kategorier


  INSTAGRAM
  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no