hits

Monas beste

- 2 ss kaker og fristelser / 1 ts interir -
  • 07.06.2018
  • Sommerlig brkake

    Denne kaken fikk skinne i avisen forrige fredag. Jeg har satt sammen tidligere oppskrifter, men byttet ut brtype i moussen. Denne kan serveres med en skje vaniljeis, og du fr en sommerlig brkake som passer midt i blinken en varm sommerdag i juni. Den er ikke s veldig avansert heller, s lenge man flger oppskriften til punkt og prikke. 

    Ingredienser:
    (Kake p 20 cm.)

    Mandelbunn:

    130 g mandler
    120 g melis
    90 g eggehvite( ca 3 egg)
    2 ts sukker

    Mousse:
    4,5 gelatinplater
    250g brpure av fryst, tint skogsbrblanding
    190 g sukker
    80 g vann
    100 g eggehvite
    150 g kremflte

    Karamelliserte ntter:
    120 g sukker
    1/2 dl vann
    15 g meierismr
    120 g mandler
    Litt maldonsalt

     

    Slik gjr du:

    Mandelbunn:

    1. Kjr sammen mandler og melis i en foodprocessor. La det vre igjen litt biter av mandler.
    2. Pisk eggehviter og 2 ts sukker til ls marengs. ( konsistens som blt grt)
    3. Bland marengsen sammen med mandelblandingen.
    4. Fyll massen i en springform p 20 cm med bakepapir i bunn.
    5. Stekes gylden p 160 grader i 18-20 min. ( se an steketiden! Viktig at bunnen ikke stekes for lenge! Nr bunnen slipper papiret/ er lys gylden s er den ferdig)

    Mousse:
    1. Legg 4,5 gelatinplater i kaldt vann i minst 5 minutter.
    2. 250 g brpure lages av fryste, deretter tinte br som er kjrt i kjkkenmaskin eller en lett runde i blender fr det er silt nye. 
    3. Kok opp 1/3 av pureen, ta av platen og skvis ut vannet av gelatinen og la det smelte inn i pureen.  Bland s med resten av pureen og legg kaldt i kjleskap med plast over.
    4. Kok opp 170g sukker og 80 g vann til 120 grader.
    I mellomtiden: Mens dette koker, pisk opp 100 g eggehvite i en kjkkenmaskin og tilsett 20 g sukker, litt og litt til stiv marengs. 
    5. Nr sukkerlaken har ndd max temperatur, hell i en sakte strle inn i marengsen p lav varme. Skru opp hastigheten nr all sukkerlaken er tilsatt og visp til marengsen blir romtemperert/ kald. 
    6. Pisk opp 150 g kremflte til blt krem(!) ikke stivpisket, det delegger hele konsistensen p moussen.
    7. Vei opp 120 g marengs( legg resterende marengs i en sprytepose med nsket tipp til pynt), bland brpureen( nr den er avkjlt) inn i marengsen godt. Vend forsiktig inn med slikkepott. 

    8. Hell moussen over i en kakering p 20 cm diameter avhengig av hvor tykk/stor du nsker den i strrelse. * La det bli igjen litt plass, slik at du kan legge bunnen p toppen etterhvert.

    * Tips: Det kan lnne seg ha et flatt brett med bakepapir p fr du legger kakeringen p og fyller med krem. 

    Karamelliserte ntter:
    Ha bakepapir klart ved siden av. 

    1. I en stekepanne: Smelt sukker og vann til det blir lysebrunt og flytende( medium varme. ) M ikke tas av platen for tidlig, men heller ikke for sent!
    I mellomtiden: Hakk opp meierismr i terninger og sett til side. 
    2. Ta stekepannen av platen og tilsett mandlene. Bland raskt, tilsett smret, bland igjen og spre deretter nttene over p bakepapiret.
    3. Str over litt maldonsalt, og la avkjles fr du hakker opp i nsket strrelse. Nttene skal legges mellom bunn og mousse, og resten brukes til pynt.

    - Mona

    0 Kommentarer skjul

    Skriv en ny kommentar

    Om meg

    Mona BL

    Jeg heter Mona og er 24 r. Jeg kommer fra en liten bygd, Lten, som ligger litt utenfor Hamar. P denne bloggen deles alt fra oppskrifter p kaker og matretter jeg liker, samt alt annet jeg holder nr hjertet; som interir og spennende ting som skjer i livet mitt. For meg er det vre p kjkkenet lage kaker og mat en mte koble av p fra hverdagen og min mulighet til vre kreativ. Her kan jeg utforske alle mulige smaker og sette sammen det jeg vil, om det s blir vellykket eller ikke. Fra kaos til suksess, sies det. Flg gjerne siden min p facebook : Monas beste

    Sk i bloggen

    Kategorier



    Nyeste fra INSTAGRAM




    Bloggdesign

    Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no