hits

Monas beste

- 2 ss kaker og fristelser / 1 ts interir -
  • 23.05.2018
  • Malin og Monas angry birds bursdagskake

    Her kommer oppskriften p min og Malins angry birds bursdagskake fra i gr. Selv syns vi den smakte veldig godt, med god balanse mellom syrlig ostekrem og st sjokoladekjeksbunn. Ikke rart Sverre likte den s godt, det er jo tross alt hans oppskrift som er grunnoppskriften til ostekremen! Men denne er tilsatt mangobiter og saft av mango i tillegg!

    Sverre Stre:
    "Frisk og god ostekrem, og bunnen var ogs god"

    Maj-Britt Aagaard:
    "Godt med mangobiter i"

    Ingredienser:

    Ostekrem:
    3 gelatinplater
    6-8 pasjonsfrukt (1 dl pure eller 1,5 dl saft)
    250 g kremost naturell (tine)
    150 g hvitt sukker
    1/2 dl appelsinjuice
    3 dl kremflte
    1 sitron
    0,25dl saft av mango
    Fryste mangobiter

    Chocolate chip cookies:
    225 g romtemperert meierismr
    180 g hvitt sukker
    180 g brunt sukker
    2 egg
    1 vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
    330 g mel
    1 ts natron
    1 ts salt
    200 g hakket melkesjokolade

    Speilglasur:

    4 plater gelatin
    75 g vann
    150 g sukker
    1 ss  glukose
    100 g stet kondensert melk( nestle)
    150 g hvit sjokolade

    Spider web-effekt:
    1 dl glukose
    1 dl vann eller mer

    Slik gjr du:

    Ostekrem:

    1. Bltlegg gelatinen i kaldt vann i minst 5 minutter.
    2. Skrap ut innholdet av pasjonsfruktene, kjr lett i kjkkenmaskin( slik at vsken slipper frene). Sil slik at du fr 1 dl pure/saft.
    3. Kjr kremost, sukker til en glatt masse i kjkkenmaskin, tilsett saft av pasjonsfrukt og bland godt inn. 
    4. Varm 1/2 dl appelsinjuice til kokepunktet( ikke koke!). Ta av platen, skvis ut vannet av gelatinen og la smelte inn i den varme juicen. 
    5. Tilsett deretter appelsinjuicen i ostemassen og rr den godt inn.( kan bruke kjkkenmaskin)
    6. Pisk kremflte til blt(!) krem.
    7. I mellomtiden: Smak til ostekremen med silt saft av mango( 0,25 dl) og litt saft av sitron (men ikke for mye da kremen kan skille seg).
    8. Vend inn fltekremen i ostemassen, og hell over i en kakering p 20-22 cm diameter avhengig av hvor tykk/stor du nsker den i strrelse. Dytt ned nsket mengde fryste mangobiter.( Disse hjelper kaken med avkjles raskere) * La det bli igjen litt plass, slik at du kan legge bunnen p toppen etterhvert.

    Chocolate chip cookies:

    I bolle 1:
    1.  Bland sammen smr og hvitt sukker i en kjkkenmaskin til det er godt blandet. Tilsett deretter det brune sukkeret og bland.
    2. Tilsett 1 egg av gangen, og frene av 1 vaniljestang.

    I bolle 2:
    3. Bland sammen mel, natron og 1 ts salt.

    4. Hell melet i flere omganger i smrblandingen og bland godt. Tilsett tilslutt nsket mengde opphakket sjokolade.
    5. Lag en stor ring( lik strrelsen p kakeringen) med cookie p et stekepapir. Klem ned slik at bunnen blir ca 1 cm hy. 

    Stekes p 190 grader varmluft  i ca 25-30 min. Se an steketiden. Nr den begynner bli litt fast i kantene, men fremdeles er myk i midten( ikke blt) s er den ferdig. Den skal heller vre litt for seig enn for trr. 

    Avkjl kjeksbunnen fr du legger den over ostekremen. 

    Nr kaken er kald: Vend kaken med kjeksbunnen ned fr du tar av kakeringen

    * Tips:
    Det kan lnne seg ha et flatt brett med bakepapir p fr du legger kakeringen p og fyller med krem. 

    Speilglasur:

    1. Bltlegg gelatinplatene i kaldt vann i minst 5 minutter.
    2. Kok opp vann og sukker til 100 grader.
    3. I mellomtiden: Hakk opp hvit sjokolade og legg i en stor glass- eller stlbolle.
    4. Trekk kjelen med sukkerlake av platen, tilsett glukose og deretter kondensert melk i sukkerlaken. Skvis ut vannet av gelatinen og la smelte inn i den varme laken. Tm deretter sukkerlaken over den hvite sjokoladen.
    5. La st ca 1 minutt fr du blander godt sammen med en slikkepott i sirkelbevegelser.
    6. Nr det er godt blandet, tilsett et par skjeer titandioksid og bruk stavmikser og bland godt sammen( se an til den blir hvit, men ikke ha i for mye pulver.

    Glasuren skal bli ca 30-35 grader fr du kan helle den over kaken.(den skal tykne litt i konsistens)

    nsker du spiderweb- effekt?
    1. Varm opp 1 dl glukose med 1 dl vann. Bland sammen( kan godt hende du kan ha litt mer vann i hvis massen blir for tykk, skal vre flytende.)
    2. Bruk en spatel eller en bred kniv. Tm litt vske over, og dra forsiktig lett over kaken etter speilglasuren er p og har ftt satt seg litt frst. Det krever litt teknikk for f det bra, men etterhvert som du blir stdig p hnda s er det ikke s vanskelig som det ser ut, og resultatet er imponerende. 
     

    Sett sammen kaken: 

    Flytt kaken(kjeksbunn nederst) over p en rist med stekeplate under. Hell speilglasuren over, og la det renne godt av sidene. Ved nskelig: lag spider-web effekt fr du flytter kaken over til kakefatet. * 

    Pynt kaken med nsket pynt, og dekk til kakekanten enten med hakket hvit sjokolade eller med melonbiter. 

    * Tips:
    Pass p s du ikke lager bobler i glasuren nr du rrer med stavmikser. Hold derfor stavmikseren lavt i bollen.
    Det kan lnne seg bruke kakespade nr du flytter kaken over fra et sted til et annet. 

    - Mona

     

    0 Kommentarer skjul

    Skriv en ny kommentar

    Om meg

    Mona BL

    Jeg heter Mona og er 24 r. Jeg kommer fra en liten bygd, Lten, som ligger litt utenfor Hamar. P denne bloggen deles alt fra oppskrifter p kaker og matretter jeg liker, samt alt annet jeg holder nr hjertet; som interir og spennende ting som skjer i livet mitt. For meg er det vre p kjkkenet lage kaker og mat en mte koble av p fra hverdagen og min mulighet til vre kreativ. Her kan jeg utforske alle mulige smaker og sette sammen det jeg vil, om det s blir vellykket eller ikke. Fra kaos til suksess, sies det. Flg gjerne siden min p facebook : Monas beste

    Sk i bloggen

    Kategorier



    Nyeste fra INSTAGRAM




    Bloggdesign

    Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no