hits

Monas beste

- 2 ss kaker og fristelser / 1 ts interir -
  • 11.05.2018
  • Bringebrmousse p browniebunn


    Utseende p denne kaken er definitivt ikke noe skryte av! Som Maj- Britt sa; "Ser ut som en illustrasjon fra verdensrommet hvor to planeter mtes." Jeg kunne ikke vrt mer enig!

    Selv om kaken ikke ble som jeg tenkte utseendemessig, s smakte den i hvert fall godt! S her skal dere f oppskriften p kaken jeg bakte i onsdagens episode av kakekrigen. Regner med dere fr en penere kake av den, enn hva jeg klarte p 90 minutter p skjermen!


    Sverre Stre:
    "God bringebrsmak"

    Maj-Britt Aagaard:
    " Veldig intenst og frisk bringebrsmak p moussen sammen med glasuren"


    Ingredienser:

    Bringebrmousse:
    4 gelatinplater
    250g bringebrpur/ saft lages av 550g bringebr( fryst, s opptinte)
    190g sukker
    80g vann
    100g eggehvite
    150g kremflte

    Browniebunn:
    85 g meierismr
    150 g dronningsjokolade 44%
    50 g mrk kokesjokolade 70%
    100 g hvitt sukker
    50 g brunt sukker
    1 ts vaniljeekstrakt
    2 store egg( romtemperert)
    35 g mel
    100 g macadamiantter
    50 g hvit sjokolade
    1 ts madonsalt

    Speilglasur:
    4 gelatinplater
    75 g vann
    1/2 ss glukose
    150 g sukker
    150 g hvit sjokolade
    100 g stet kondensert melk (nestle)
    Rd gelefarge fra cacas

    Bringebrdropsflak:
    170 g sukker
    1 dl lys sirup
      dl vann
    dl saft av bringebr
    Mrk rosa Icingfarge/ gelefarge fra cacas

    Gelegodteri: 
    100 g tinte frosne bringebr
    1,5 dl vann
    250 g sukker + ekstra til dyppe i
    1 ss sitronsaft fra 1 sitron


    Slik gjr du:

    Mousse:

    1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 min.
    2. 250 g bringebrpur lages av 550g tinte frosne bringebr, siles slik at frene ikke blir med.
    3. Kok opp 1/3 av bringebrpuren, ta den av platen, skvis ut vannet av gelatinplatene og la de smelte i den varme pureen. Bland det s i resten av puren og sett i kjleskap med plast over. (Rr med jevne mellomrom)
    4. Kok opp 170 g sukker og vann til 121 grader. Mens dette koker s pisker du de resterende 20 g sukker og eggehvitene til stiv marengs.
    5. Hell sukkerlaken i marengsen, og pisk til den er kald.
    6. Vei opp 120 g marengs og tilsett bringebrpuren og bland godt.
    7. Pisk flte lett, og vend det litt etter litt i flere omganger i bringebrpuren.
    8. Fyll i nsket former, og sett deretter kaldt til det er stivt.

    Brownie:

    1. Smelt smr i en kjele, og hakk opp mrk sjokolade i mellomtiden. Hell smr over sjokoladen og bland til det smelter. Tilsett bde lyst og mrkt sukker og rr godt.
    2. Tilsett 1 egg av gangen og rr i ca 1 minutt mellom hvert egg.
    3. Tilsett mel og bland godt. Deretter rister du macadamiantter og blander med browniemassen.
    4. Hakk den hvite sjokoladen i terninger og tilsett tilslutt sammen med eventuelt vaniljeekstrakt.
    5. Hell rra i bakeform, str over litt maldonsalt og stek p 165 grader (varmluft) i 20-30 minutter.( se an steketiden! Skal vre litt myk nr du tar den ut av ovnen). Avkjl. Skjr ut lik form som moussen, slik at bunnen passer under moussen.

    Speilglasur:

    1. Bltlegg gelatinplatene i kaldt vann i minst 5 minutter.
    2. Kok opp vann og sukker til 100 grader.
     I mellomtiden: Hakk opp hvit sjokolade og legg i en stor glass- eller stlbolle.
    4. Trekk kjelen av platen, tilsett glukose og deretter tilsett kondensert melk i sukkerlaken. 
    5. Skvis ut vannet av gelatinen og la smelte inn i den varme laken. Tm deretter sukkerlaken over den hvite sjokoladen. La st 1 minutt fr du blander godt sammen med en slikkepott i sirkelbevegelser.
    6. Nr det er godt blandet, tilsett nsket mengde gelefarge. Bland godt, enten med stavmikser (pass p s det ikke oppstr bobler i glasuren!) eller med slikkepott. Hell over kaken nr temperaturen p glasuren er mellom 25 og 35 grader. Dra lett over med en spatel p overflaten for unng at det blir for tykt lag med glasur.Glaser moussen nr glasuren begynner tykne litt, rundt 30 grader.( bruk gjerne kaldt vannbad for avkjle) ( kaken br vre frossen)

    Bringebrdropsflak:

    1. Ha sukker, sirup og vann i en liten gryte, og la det lse seg opp p lav varme.
    2. Nr sukkeret er lst opp, skru opp varmen og la massen koke til 150 grader.
    3.Ta s gryten av platen og tilsett nsket smak og farge.  Avkjles p aluminiumspapir i en form.
    4. Nr dropsen har blitt kaldere, legg det over p et bakepapir og avkjl helt fr du knekker opp i nsket form.

    Gelegodteri:

    1. Legg gelatinplatene i blt i ca 5 min. Kok opp vann og bringebr og jevn med en stavmikser. Sil av frene slik at du sitter igjen med 1,25  dl saft.
    2. Kok opp sukkeret sammen med vsken. Nr sukkeret er opplst, s sett til side. Klem ut vannet fra gelatinplatene og rr inn gelatinen i sukkerblandingen.
    3. Dekk en form p ca 20x20 cm med aluminiumsfolie og hell massen over. Sett blandingen kaldt. Nr blandingen er kaldt s kan du skjre ut nsket former, og dyppe i sukker

    - Mona

    0 Kommentarer skjul

    Skriv en ny kommentar

    Om meg

    Mona BL

    Jeg heter Mona og er 24 r. Jeg kommer fra en liten bygd, Lten, som ligger litt utenfor Hamar. P denne bloggen deles alt fra oppskrifter p kaker og matretter jeg liker, samt alt annet jeg holder nr hjertet; som interir og spennende ting som skjer i livet mitt. For meg er det vre p kjkkenet lage kaker og mat en mte koble av p fra hverdagen og min mulighet til vre kreativ. Her kan jeg utforske alle mulige smaker og sette sammen det jeg vil, om det s blir vellykket eller ikke. Fra kaos til suksess, sies det. Flg gjerne siden min p facebook : Monas beste

    Sk i bloggen

    Kategorier



    Nyeste fra INSTAGRAM




    Bloggdesign

    Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no