hits

Monas beste

- 2 ss kaker og fristelser / 1 ts interir -
  • 07.02.2018
  • Snickers-pavlova

    De fleste har nok bde sett og smakt den vanlige pavlovaen med marengsbunn, vaniljekrem og br, men nsker du gjre denne gode kaken enda mer spennende, s anbefaler jeg lage en snickers-pavlova. Etter jeg smakte den i bursdagsselskap hos tante, s ble jeg helt forelsket. Kombinasjonen med den ste marengsen, salte karamellen og peantter, h, rene godterisklen! Oppskriften p salt karamell kommer fra siden til Ida Gran Jansen, mens bunnen har jeg ftt oppskriften av fra tante. Jeg lagde bunnene kvelden fr, og satte kaken sammen den samme dagen jeg serverte den. Skal love dere at denne kaken ble fort borte fra kakebordet i forrige selskap! 
     

    Ingredienser:

    Marengsbunn:
    6 eggehviter ( romtemperert)
    4 dl sukker
    2 ts hvitvinseddik
    1 ts maisennamel
    1 ts vaniljesukker

    Salt karamell:
    150 g sukker
    6 ss vann
    3 ss smr ( meierismr)
    1,5 dl kremflte
    Et par klyper maldonsalt

    Ellers:
     ca 3 dl kremflte
    2 ts vaniljesukker
    1 ss melis
    Vaniljesukker
    = piskes til krem ( ikke hardpisket krem!)

    Revet dronningsjokolade

    Ristet og saltede peantter

    Slik gjr du:

    Marengsbunn

    1. Sett ovnen p 200 grader varmluft.
    2. Dekk en stekeplate med bakepapir.
    3. Start med vispe eggehviter s stivt at du kan snu bollen p hodet.
    4. Tilsett litt og litt hvitvinseddik av gangen mens vispen str p medium hastighet.
    5. I en annen bolle: Bland sammen sukker, maisennamel og vaniljesukker. 
    6. Sett maskinen med eggehviten p lav hastighet, tilsett sukkerblandingen litt og litt i flere omganger. Skru s opp hastigheten og la marengsen piske til sukkeret er helt opplst og massen er blank og fast. 
    7. Dekk en stekeplate, skru ned temperaturen p ovnen til 100 grader og sett inn marengsen. Stekes i ca 1 time. Skru av ovnen og la marengsen avkjles i ovnen. ( Da unngr du at den sprekker i mte med temperaturen i rommet)
    8. Del marengsen i to etterp nr den er avkjlt. ( Den skal stables) 

    Salt karamell

    1. Bland sammen sukker og vann i en kjele ( heller litt for stor kjele enn for liten.)
    2. Kok opp uten rre i massen. La koke til karamellen blir gylden brun. Ikke rr i kjelen. Heller vend p den.
    3. Ha deretter i smr i terninger og rr godt. Hell deretter i flten i flere omganger ( merk: flten m vre romtemperert!)
    4. Rr inn salt og la smkoke i et par minutter. Sil karamellen og avkjl

    Husk at karamellen blir litt hardere nr den blir kald, s ikke kok den for lenge. Skulle den bli for hard fr du bruker den, s varm den litt opp i en kjele fr pfring p kaken.

    Sett sammen kaken ved fylle et lag med krem, deretter nsket mengde peantter og drypp over karamell og revet sjokolade. Legg over den andre delen med marengs og gjenta.

     

    - Mona

    1 Kommentar skjul

    Joachim Hovland Vik

    07.02.2018 kl. 14:50
    Veldig bra og spennende innlegg
    fine bilder du har p bloggen din
    du skriver utrolig bra. fortsett med den gode jobben
    Kan du vr s snill ta en tur innom bloggen min :)? Legge igjen en kommentar?

    Skriv en ny kommentar

    Om meg

    Mona BL

    Jeg heter Mona og er 24 r. Jeg kommer fra en liten bygd, Lten, som ligger litt utenfor Hamar. P denne bloggen deles alt fra oppskrifter p kaker og matretter jeg liker, samt alt annet jeg holder nr hjertet; som interir og spennende ting som skjer i livet mitt. For meg er det vre p kjkkenet lage kaker og mat en mte koble av p fra hverdagen og min mulighet til vre kreativ. Her kan jeg utforske alle mulige smaker og sette sammen det jeg vil, om det s blir vellykket eller ikke. Fra kaos til suksess, sies det. Flg gjerne siden min p facebook : Monas beste

    Sk i bloggen

    Kategorier



    Nyeste fra INSTAGRAM




    Bloggdesign

    Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no