hits

Monas beste

- 2 ss kaker og fristelser / 1 ts interir -
  • 09.11.2017
  • Mangomousse med pistasj-mandelbunn

    Denne gangen har jeg lekt meg p kjkkenet med annen vri p kakeform og glasurmetode. Jeg elsker eksperimentere, spesielt nr resultatet blir slik jeg har sett for meg, eller i dette tilfelle- enda bedre!  Det m nevnes at i denne oppskriften har jeg brukt en stor "donut-form", men du kan fint bruke 15 eller 18 cm kakering. 

    Ingredienser:

    Pistasj- mandelbunn
    90g eggehviter ( eggehvite av 3 egg )
    2ts sukker
    120g siktet melis
    60g mandler
    60g pistasjer

    Mangomousse

    250 g mangopur
    Saften av 1/2 sitron
    (jeg bruker pur fra masala magic, kan kjpes p meny)
    3,5 plater gelatin
    100 g eggehvite
    20 g sukker
    2 ts gresk yoghurt

    80g vann (til sukkerlake)
    170 g sukker( til sukkerlake)

    150 g kremflte
    Fryst mango
    Bjrnebr

    Speilglasur:
    4 gelatinplater
    75 g vann
    1/2 ss glukose
    150 g sukker
    150 g hvit sjokolade
    100 g stet kondensert melk (nestle)

    Slik gjr du:

    Mandelbunn

    1.Kjr sammen mandler og pistasjer i en foodprosessor til alt er hakket i sm biter, bland sammen med melis.
    2. Pisk eggehviter og sukker til lett marengs, ( konsistens rett under stiv marengs )
    3. Bland marengsen sammen med blandingen av ntter og melis.
    4. Fyll massen i en springform 20 cm med bakepapir i bunnen. Stekes gylden p 160c i 18-20min.
    Det er viktig at bunnen ikke stekes for lenge da den trker lett ut. Nr bunnen slipper papiret og er lys gyllen under og p overflaten er den nok stekt.
    5. Avkjl p rist

    Mousse

    1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 min.
    2. Kok opp 1/3 av puren, ta den av platen, skvis ut vannet av gelatinplatene og la de smelte i den varme pureen. Bland det s i resten av puren og sett i kjleskap med plast over. (Rr med jevne mellomrom)
    4.Kok opp 170 g sukker og vann til 120 grader. Mens dette koker s pisker du 20 g sukker og eggehvitene til stiv marengs.
    5. Hell sukkerlaken i marengsen, og pisk til den er kald.
    6. Vei opp 120 g marengs og tilsett brpuren og gresk yoghurt, og bland godt.
    7. Pisk flte lett, og vend det litt etter litt i flere omganger i brpuren.
    8.Hell i nsket form, tilsett nsket mengde fryste mangobiter og bjrnebr.  Sett deretter kaldt til det stivner.

    Resterende italiensk marengs fra oppskriften brukes til pynt.

    Speilglasur

    1. Bltlegg gelatinplatene i kaldt vann i minst 5 minutter.
    2. Kok opp vann, glukose og sukker til 100 grader.
     I mellomtiden: Hakk opp hvit sjokolade og legg i en stor glass- eller stlbolle.
    4. Trekk kjelen av platen og tilsett kondensert melk i sukkerlaken. 
    5. Skvis ut vannet av gelatinen og la smelte inn i den varme sukkerlaken. Tm deretter sukkerlaken over den hvite sjokoladen. La st 1 minutt fr du blander godt sammen med en slikkepott i sirkelbevegelser.
    6. Nr det er godt blandet, tilsett et par skjeer titandioksid og bruk stavmikser og bland godt sammen( se an til den blir hvit, men ikke ha i for mye pulver). nsker du to farger p glasuren? Hell over litt av glasuren over i en annen bolle og tilsett nsket farge og bland. Hell fargen deretter over tilbake i den hvite glasuren, men ikke bland, bare hell over kaken. 

    Pass p s du ikke fr bobler i glasuren. Fr du det s kan du dunke bollen et par ganger i benken, s pleier det meste av boblene  sprekke.
    Glasuren skal bli ca 30 grader fr du kan helle den over kaken.(den skal tykne litt i konsistens) Kaken m vre fryst! 

    Kaken kan pyntes med det du mtte nske! Selv liker jeg bruke sjokolade, makroner, ekte blomster og/eller marsipankuler. Kun fantasien setter grenser! Sjokolade-dekorasjonen er laget med temperert, hvit sjokolade og plastremse. Kan vise nrmere i eget innlegg om nskelig!

    - Mona

    0 Kommentarer skjul

    Skriv en ny kommentar

    Om meg

    Mona BL

    Jeg heter Mona og er 24 r. Jeg kommer fra en liten bygd, Lten, som ligger litt utenfor Hamar. P denne bloggen deles alt fra oppskrifter p kaker og matretter jeg liker, samt alt annet jeg holder nr hjertet; som interir og spennende ting som skjer i livet mitt. For meg er det vre p kjkkenet lage kaker og mat en mte koble av p fra hverdagen og min mulighet til vre kreativ. Her kan jeg utforske alle mulige smaker og sette sammen det jeg vil, om det s blir vellykket eller ikke. Fra kaos til suksess, sies det. Flg gjerne siden min p facebook : Monas beste

    Sk i bloggen

    Kategorier



    Nyeste fra INSTAGRAM




    Bloggdesign

    Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no