hits

Monas beste

- 2 ss kaker og fristelser / 1 ts interir -
  • 28.10.2017
  • Mango-ostekake med nttebunn

     

    Etter jeg oppdaget Sverre Stres oppskrift p pasjonsfrukt-ostekake som er helt fantastisk, s har jeg eksperimentert og laget mine egne versjoner av kaken, og denne gangen har jeg brukt mango som hovedingrediens. Kaken passer perfekt om man nsker en lettspiselig kake for eksempel etter en tung middag, og jeg kan love deg at gjestene dine vil bli imponert!

    Ostekrem:
    til kakering p 20cm

    3 gelatinplater
    150 g sukker
    1/2 dl appelsinjuice
    1,5 dl mangopur (jeg bruker pur fra masala magic, kan kjpes p meny)
    250 g kremost (tine)
    Saften av 1 sitron
    3 dl kremflte

    Fryste mangobiter

    Nttebunn:

     225g mandler
    150 g melis
    180 g romtemperert eggehvite ( ca 6 egg)
    75 g hvitt sukker
     

    Speilglasur:
    4 gelatinplater
    75 g vann
    1 ss glukose
    150 g sukker
    150 g hvit sjokolade
    100 g stet kondensert melk (nestle)

    Slik gjr du:

    Ostekrem:

    1. Bltlegg gelatinen i kaldt vann i minst 5 minutter.
    2. Kjr kremost og sukker til en glatt masse i kjkkenmaskin, tilsett deretter mangopur og bland godt inn. 
    4. Varm 1/2 dl appelsinjuice til kokepunktet (ikke koke!). Ta av platen, skvis ut vannet av gelatinen og la smelte inn i den varme juicen. 
    5. Tilsett deretter appelsinjuicen i ostemassen og rr den godt inn. (kan bruke kjkkenmaskin)
    6. Pisk kremflte til blt(!) krem.(ikke pisk for mye, for det er her hele konsistensen p kremen avgjres)
    7. I mellomtiden: Smak til ostekremen med litt saft av sitron (men ikke for mye da kremen kan skille seg).
    8. Vend inn fltekremen i ostemassen, og hell over i en kakering p 20 cm diameter. Dytt ned nsket mengde fryste mangobiter.(Disse hjelper kaken med avkjles raskere) Avkjl i fryser.

    * Tips:
    Det kan lnne seg ha et flatt brett med bakepapir p fr du legger kakeringen p, samt plastbnd rundt kanten( ikke ndvendig) og fyller med krem. 

    Nttebunn:

    1. Forvarm stekeovnen til 180 grader.
    2. Kjr mandlene og melis i en blender/ hakker, la det vre igjen noen mellomstore biter.
    3. I mellomtiden: Pisk eggehvite og litt sukker til det begynner skumme. Spe med litt og litt sukker til marengsen begynner tykne og blir blank. Pisk til stiv marengs.
    4. Vend mandelblandingen inn i marengsen med en slikkepott
    5. Kle en stekepanne med bakepapir eller silikonmatte, og stryk rren utover ca 1,5 cm hy. 
    6. Stek bunnen midt i ovnen i ca 20 min. (slipper bunnen bakepapiret s er den ferdig)

    Avkjl nttebunnen fr du legger den over ostekremen. 

    Nr kaken er kald: Vend kaken med nttebunnen ned fr du tar av kakeringen

    Speilglasur:

    1. Bltlegg gelatinplatene i kaldt vann i minst 5 minutter.
    2. Kok opp vann, glukose og sukker til 100 grader.
     I mellomtiden: Hakk opp hvit sjokolade og legg i en stor glass- eller stlbolle.
    4. Trekk kjelen av platen og tilsett kondensert melk i sukkerlaken. 
    5. Skvis ut vannet av gelatinen og la smelte inn i den varme sukkerlaken. Tm deretter sukkerlaken over den hvite sjokoladen. La st 1 minutt fr du blander godt sammen med en slikkepott i sirkelbevegelser.
    6. Nr det er godt blandet, tilsett et par skjeer titandioksid og bruk stavmikser og bland godt sammen( se an til den blir hvit, men ikke ha i for mye pulver).

    Pass p s du ikke fr bobler i glasuren. Fr du det s kan du dunke bollen et par ganger i benken, s pleier det meste av boblene  sprekke.
    Glasuren skal bli ca 30 grader fr du kan helle den over kaken.(den skal tykne litt i konsistens) Kaken m vre fryst! 

               

    Sett kaken p en rist eller p noe hyt som ikke treffer kantene, slik som p bildet over. Hell over glasuren og la det overfldige renne av fr du flytter kaken over til kakefatet.

    Dekk kantene med hakkede mandler eller hakket hvit sjokolade, og pynt kaken som nskelig.

    - Mona

     

    2 Kommentarer skjul

    Hilde

    11.08.2018 kl. 17:34
    kan bunnen p denne kaken stekes i en rund form? hvor stor? funker 26 cm? vet du hvor lenge steke tiden vil vre?

    Mona BL

    02.09.2018 kl. 23:03
    Hilde: Ja, det gr helt fint! nesten bedre steke den i form. Vil tro at den har noen minutter mindre steketid, kanskje max 15 min. Varierer fra ovn til ovn, men se an steketiden mens den str i ovnen. Begynner den bli spr p toppen, s er den som regel ferdig. Bedre at den er litt understekt enn overstekt :-)

    Skriv en ny kommentar

    Om meg

    Mona BL

    Jeg heter Mona og er 24 r. Jeg kommer fra en liten bygd, Lten, som ligger litt utenfor Hamar. P denne bloggen deles alt fra oppskrifter p kaker og matretter jeg liker, samt alt annet jeg holder nr hjertet; som interir og spennende ting som skjer i livet mitt. For meg er det vre p kjkkenet lage kaker og mat en mte koble av p fra hverdagen og min mulighet til vre kreativ. Her kan jeg utforske alle mulige smaker og sette sammen det jeg vil, om det s blir vellykket eller ikke. Fra kaos til suksess, sies det. Flg gjerne siden min p facebook : Monas beste

    Sk i bloggen

    Kategorier



    Nyeste fra INSTAGRAM




    Bloggdesign

    Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no